8 Σεπτέμβριος 2020, 14:38 - Τελευταία Ενημέρωση: 8 Σεπτέμβριος 2020, 16:07

Πανικός στους Βρετανούς που κάνουν διακοπές στην Ελλάδα – Φεύγουν άρον-άρον

  • Πανικός στους Βρετανούς που κάνουν διακοπές στην Ελλάδα – Φεύγουν άρον-άρον
    Τουρίστες περιμένουν στην ουρά του ελέγχου εισιτηρίων του αεροδρομίου της Ζακύνθου ώστε να επιβιβαστούν σε πτήση προς τη Μ. Βρετανία (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Κώστας Συνετός)

Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της βρετανικής κυβέρνησης ότι θα επιβάλει καραντίνα 14 ημερών στους πολίτες που επιστρέφουν από έξι ελληνικά νησιά, η TUI UK γνωστοποίησε την αναστολή του προγράμματος ταξιδίων της για τρία νησιά και δύο προορισμούς της Κρήτης, από σήμερα και μέχρι και τις 22 Σεπτεμβρίου.

Πιο αναλυτικά, αναστέλλει τα ταξίδια σε Χανιά, Ηράκλειο, Σαντορίνη, Μύκονο και Ζάκυνθο και τερματίζει τη φετινή σεζόν για Μάλια Ηρακλείου και Λαγανά Ζακύνθου.

Στο μεταξύ, οι Βρετανοί εγκαταλείπουν άρον-άρον την Ελλάδα, πληρώνοντας ακόμα και τα τριπλάσια για ένα αεροπορικό εισιτήριο, ώστε να προλάβουν να γυρίσουν προτού ισχύσει η «κόκκινη λίστα», δηλαδή πριν από τις 6 το πρωί της Τετάρτης (ώρα Ελλάδας). Υπολογίζεται ότι 60.000 δίνουν μάχη για ένα εισιτήριο, σύμφωνα με τη Daily Mail.

Όσοι αποφασίσουν να συνεχίσουν κανονικά τις διακοπές τους ή δεν προλάβουν να επιστρέψουν θα μπουν σε υποχρεωτική καραντίνα, εκτός και αν στο μεταξύ κάνουν τεστ για κορονοϊό το οποίο θα πρέπει να είναι θετικό.

Σημειώνεται ότι από την περασμένη εβδομάδα η τοπική κυβέρνηση στην Ουαλία έβαλε αρκετά ελληνικά νησιά στη δική της «κόκκινη λίστα», ενώ στη Σκοτία μπαίνουν καραντίνα δύο εβδομάδων όσοι επιστρέφουν από οποιοδήποτε σημείο της Ελλάδας.