9 Σεπτέμβριος 2020, 00:14 - Τελευταία Ενημέρωση: 8 Σεπτέμβριος 2020, 23:55

Μέσω διαδικτύου έγινε το Φεστιβάλ Ποντιακής Νεολαίας Αμερικής και Καναδά, λόγω κορονοΐου (βίντεο)

  • Μέσω διαδικτύου έγινε το Φεστιβάλ Ποντιακής Νεολαίας Αμερικής και Καναδά, λόγω κορονοΐου (βίντεο)
    Χορευτικά τμήματα της Παμποντιακής Ομοσπονδίας ΗΠΑ-Καναδά (φωτ.: facebook / Pontian Youth Association USA-Canada)

Η έξαρση του κορονοϊού δεν επέτρεψε στους νέους της Παμποντιακής Ομοσπονδίας ΗΠΑ-Καναδά να διοργανώσουν το καθιερωμένο φεστιβάλ τους με τον παραδοσιακό τρόπο, ωστόσο η νέα γενιά των Ποντίων απέδειξε για μια ακόμη φορά πως αν υπάρχει θέληση, υπάρχει και τρόπος. Έτσι λοιπόν, φέτος το φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε μέσω διαδικτύου.

Εκπρόσωποι από τα τμήματα νεολαίας της Ομοσπονδίας έβαλαν τα δυνατά τους και έφτιαξαν ένα βίντεο γεμάτο ποντιακή παράδοση.

«Εύχομαι υγεία και αγάπη σε όλα τα μέλη μας και σε όλο τον απανταχού ποντιακό ελληνισμό. Το 2020 μας έφερε πολλές δυσκολίες, στερηθήκαμε την προσωπική επαφή με τους αγαπημένους μας, τις συγκεντρώσεις μας, τα γλέντια μας. Οι συνθήκες φέτος δεν επέτρεψαν να γίνει το Φεστιβάλ Νεολαίας της Παμποντιακής Ομοσπονδίας ΗΠΑ-Καναδά που κάθε καλοκαίρι περιμένουμε με χαρά και αγωνία. Γι' αυτό και τα παιδιά, η νεολαία της Ομοσπονδίας μας, αποφάσισαν να μας κάνουν ένα δώρο. Σκέφτηκαν να κάνουν το φεστιβάλ μέσω διαδικτύου» αναφέρει στην αρχή του βίντεο ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Κώστας Τσιλφίδης.

Όσοι παρακολούθησαν τη διαδικτυακή διοργάνωση είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μουσική, τραγούδια, χορούς, συνταγές, ήθη και έθιμα του Πόντου από την νεολαία της Ομοσπονδίας.