7 Σεπτέμβριος 2020, 23:49 - Τελευταία Ενημέρωση: 7 Σεπτέμβριος 2020, 23:43

Βρετανία: Σε καραντίνα οι ταξιδιώτες από Τήνο, Σέριφο, Μύκονο, Κρήτη

  • Βρετανία: Σε καραντίνα οι ταξιδιώτες από Τήνο, Σέριφο, Μύκονο, Κρήτη
    Άποψη της Σερίφου

Καραντίνα προβλέπεται για όλους όσοι επιστρέφουν στη Βρετανία από επτά ελληνικά νησιά, σύμφωνα με τον Βρετανό υπουργό Μεταφορών Γκραντ Σαπς. Το μέτρο αφορά τη Λέσβο, την Τήνο, τη Σέριφο, τη Μύκονο, την Κρήτη, τη Σαντορίνη και τη Ζάκυνθο.

Από την Τετάρτη 04:00 ώρα Βρετανίας (06:00 ώρα Ελλάδας), οι ταξιδιώτες θα μπαίνουν σε καραντίνα 14 ημερών.

Ο υπουργός δήλωσε ενώπιον του βρετανικού Κοινοβουλίου ότι λόγω της βελτιωμένης πρόσβασης σε δεδομένα, το υπουργείο μπορεί τώρα να αποφασίζει κανόνες για κάθε νησί χωριστά σε συνάρτηση με τα ποσοστά λοίμωξης από την Covid-19. Η ανακοίνωση εκδίδεται στο πλαίσιο μιας νέας πιο «στοχευμένης» και «ανά περιφέρεια» πολιτικής που επιτρέπει την εφαρμογή διαφορετικών κανόνων για διάφορα νησιά εντός μιας χώρας.

«Για πρώτη φορά, έχουμε τα δεδομένα και την ικανότητα να προσθέτουμε ή να αφαιρούμε ορισμένα νησιά από (τη λίστα των χωρών που τίθενται σε) καραντίνα, ανεξάρτητα από το ηπειρωτικό τους έδαφος, ενώ παράλληλα παρέχουμε τη μέγιστη προστασία στους Βρετανούς πολίτες», τόνισε ο Βρετανός υπουργός.

Τα επιλέξιμα νησιά γι’ αυτούς τους νέους κανόνες θα πρέπει να διαθέτουν «γερά και αξιόπιστα» περιφερειακά δεδομένα , καθώς και απευθείας πτήσεις προς τη Βρετανία ή να διέρχονται από χώρες που έχουν ήδη εξαιρεθεί από την καραντίνα, διευκρίνισε ο υπουργός.