5 Σεπτέμβριος 2020, 08:11 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2020, 07:56

Καιρός: Η θερμοκρασία επανέρχεται στα κανονικά για την εποχή επίπεδα

  • Καιρός: Η θερμοκρασία επανέρχεται στα κανονικά για την εποχή επίπεδα
    (Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Μπελτές)

Γενικά αίθριος καιρός με παροδικές νεφώσεις στα ανατολικά ηπειρωτικά και την Κρήτη, αναμένεται σήμερα σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα επανέλθει στα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ:

Γενικά αίθριος καιρός, με παροδικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες στα βόρεια, προβλέπεται για την Αττική. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα. Θερμοκρασία: Από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου (στα ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη).

Στη Θεσσαλονίκη, αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ανατολικά τις πρωινές ώρες. Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 5 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι. Θερμοκρασία: Από 20 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός σε Μακεδονία και Θράκη, με παροδικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες, στην περιοχή της Χαλκιδικής. Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ, με εξασθένηση από το μεσημέρι. Θερμοκρασία: Από 18 έως 31 βαθμούς Κελσίου (στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη).

Για τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στην Πελοπόννησο. Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τις πρώτες πρωινές ώρες στο Ιόνιο, τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 19 έως 34 βαθμούς Κελσίου (στην Ήπειρο 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Λίγες παροδικές νεφώσεις αναμένονται τις πρωινές ώρες στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια και τις απογευματινές ώρες στην ανατολική Πελοπόννησο. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα και από τα βόρεια. Θερμοκρασία: Από 18 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Γενικά αίθριο καιρό θα έχουν οι Κυκλάδες και η Κρήτη, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στη βόρεια Κρήτη. Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 και βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση στα δυτικά από το βράδυ. Θερμοκρασία: Από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Για τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 και στα νότια τοπικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου (στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη).