4 Σεπτέμβριος 2020, 08:09 - Τελευταία Ενημέρωση: 4 Σεπτέμβριος 2020, 07:57

Καιρός: Ανάσα δροσιάς σήμερα και ενισχυμένοι βοριάδες

  • Καιρός: Ανάσα δροσιάς σήμερα και ενισχυμένοι βοριάδες
    (Φωτ.: Γεωργία Βορύλλα)

Μετά από αρκετές ημέρες με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, ανάσα δροσιάς στην Ελλάδα καθώς ο υδράργυρος σήμερα θα σημειώσει πτώση κυρίως στα κεντρικά και βόρεια. Σύμφωνα με την ΕΜΥ, σε όλη τη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και μόνο στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα εκδηλωθούν σποραδικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες μέχρι το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις και θα ενισχυθούν τοπικά σε 7 μποφόρ στα πελάγη.

Στην Αττική γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι βόρειοι-βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Βαθμιαία από το μεσημέρι θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς στα ανατολικά 6 και πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις μέχρι το μεσημέρι. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 5 με 6 και τις πρωινές ώρες τοπικά 7 μποφόρ, με εξασθένηση τη νύχτα. Η θερμοκρασία από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες μέχρι το απόγευμα στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, όπου θα εκδηλωθούν σποραδικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι σε Μακεδονία και Θράκη βορειοδυτικοί και στα ανατολικά βόρειοι-βορειοανατολικοί, 4 με 6 και στην κεντρική Μακεδονία τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 18 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Ήπειρο, νησιά Ιονίου, δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο γενικά αίθριος καιρός και άνεμοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και από το απόγευμα στο Ιόνιο πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 18 έως 32 και στη Πελοπόννησο τοπικά έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και το πρωί στα βόρεια τοπικά 7 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 19 έως 33 και στην Πελοπόννησο έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και από το μεσημέρι 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 22 έως 31 και στην Κρήτη τοπικά έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια μέχρι το απόγευμα. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί και στα βόρεια βορειοανατολικοί, 4 με 5 μποφόρ. Γρήγορα από τα βόρεια θα ενισχυθούν σε 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 21 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.