27 Μάιος 2014, 11:05 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:12

Ο πρώτος ποντιακός σύλλογος που καλεί τη γερμανική κυβέρνηση να αναγνωρίσει τη Γενοκτονία

  • Ο πρώτος ποντιακός σύλλογος που καλεί τη γερμανική κυβέρνηση να αναγνωρίσει τη Γενοκτονία

Ο πρώτος ποντιακός σύλλογος που καλεί τη γερμανική κυβέρνηση να αναγνωρίσει τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και των Ασσυρίων.

Ο Σύλλογος Ποντίων Άουγκσμπουργκ και Περιχώρων και το Διοικητικό Συμβούλιο συνήλθε την Κυριακή 23 Μαρτίου 2014 ψηφίζοντας ομόφωνα τα εξής:

Υποστηρίζει τον αγώνα των Ελλήνων του Πόντου και των Ασσυρίων, δύο πανάρχαιων λαών, για την Αναγνώριση της Γενοκτονίας τους από το οθωμανικό, νεοτουρκικό και κεμαλικό καθεστώς στις αρχές του 20ου αιώνα.

Καλούμε τη γερμανική κυβέρνηση να αναγνωρίσει τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και των Ασσυρίων από το οθωμανικό, νεοτουρκικό και κεμαλικό καθεστώς όπως έπραξε για τη Γενοκτονία των Αρμενίων.


Απαιτούμε από τη σημερινή Τουρκία ως διάδοχο κράτος να αναγνωρίσει τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και των Ασσυρίων δείχνοντας ότι σέβεται τους δημοκρατικούς θεσμούς και τα ανθρώπινα δικαιώματα ενώ επιθυμεί να γίνει πλήρες μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ακολουθώντας το παράδειγμα της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, η οποία ανέλαβε το ιστορικό καθήκον της, έναντι των θυμάτων του Ολοκαυτώματος.

Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και των Ασσυρίων είναι ένα ιστορικά τεκμηριωμένο γεγονός, που αναγνωρίζεται από κοινοβούλια και οργανισμούς από όλο τον κόσμο. Η άρνηση της λειτουργεί απαλλακτικά για τους θύτες και θεωρείται το τελευταίο στάδιο της γενοκτονίας των αυτοχθόνων χριστιανικών λαών της Ανατολής από τους Οθωμανούς Τούρκους.

Άουγκσμπουργκ 11.05.14

Α΄ Πρόεδρος Παρασκευόπουλος Κωνσταντίνος
Β΄ Πρόεδρος Τομπρουκίδης Δημήτριος
Α΄ Γραμματέας Αμπρικίδης Αθανάσιος
Β΄Γραμματέας Μαραντίδης Κωνσταντίνος
Ταμίας Μαραντίδη-Σκανδάλη Μαρία
Μέλος Χολίδης Ιωάννης
Μέλος Μυριούνης Αλέξανδρος