3 Σεπτέμβριος 2020, 08:08 - Τελευταία Ενημέρωση: 3 Σεπτέμβριος 2020, 07:55

Καιρός για μπάνιο και σήμερα – Ζέστη σχεδόν σε όλη τη χώρα

  • Καιρός για μπάνιο και σήμερα – Ζέστη σχεδόν σε όλη τη χώρα
    Εικόνα από το πανέμορφο Ναύπλιο (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ευάγγελος Μπουγιώτης)

Υψηλές θερμοκρασίες και σήμερα στην Ελλάδα, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία στα δυτικά και νότια έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 36 με 37 και στη Θεσσαλία τους 38 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού:

Στην Αττική γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 και από το απόγευμα βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα είναι από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες αραιές νεφώσεις θα είναι ο καιρός στη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Τη νύχτα προς την Παρασκευή θα επικρατήσουν βορειοδυτικοί άνεμοι και θα ενισχυθούν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Σε Μακεδονία και Θράκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στη Μακεδονία. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 2 με 4 και στα ανατολικά ανατολικοί-βορειοανατολικοί τοπικά έως 5 μποφόρ. Από το βράδυ βόρειοι-βορειοδυτικοί με τάση ενίσχυσης. Η θερμοκρασία: Από 18 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο. Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα είναι από 19 έως 34 και στη δυτική Πελοπόννησο έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι-βορειοδυτικοί 3 με 5 και από το μεσημέρι στον Κορινθιακό, τη νότια Πελοπόννησο και την περιοχή των Κυθήρων τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 37 και κατά τόπους στη Θεσσαλία έως 38 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί-βορειοδυτικοί 3 με 5 και από το απόγευμα στη δυτική Κρήτη έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα είναι από 23 έως 33 και στην Κρήτη τοπικά έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και πρόσκαιρα το πρωί στα βόρεια βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα είναι από 21 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.