2 Σεπτέμβριος 2020, 11:50 - Τελευταία Ενημέρωση: 2 Σεπτέμβριος 2020, 11:00

Ο πρόεδρος Τραμπ δεν υπέστη εγκεφαλικό, διαβεβαιώνει ο γιατρός του

  • Στη Βουλή των Αντιπροσώπων άρθρο για παραπομπή του Τραμπ 2
    (Φωτ.: EPA / Yuri Gripas / POOL world rights)

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δεν υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο και παραμένει υγιής, δήλωσε χθες, Τρίτη, ο γιατρός του, αντιδρώντας στα αναφερόμενα σε βιβλίο, που αφήνουν να εννοηθεί ότι ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς ήταν έτοιμος για την ανάληψη προεδρικών καθηκόντων, στη διάρκεια μιας αιφνιδιαστικής ιατρικής επίσκεψης του Τραμπ, τον προηγούμενο χρόνο.

Στο βιβλίο, που έχει τίτλο Ο Ντόναλντ Τραμπ κατά των ΗΠΑ, ο δημοσιογράφος της εφημερίδας The New York Times Μάικλ Σμιντ αναφέρει ότι σύμφωνα με τα όσα λέγονταν στη Δυτική Πτέρυγα του Λευκού Οίκου περίπου την περίοδο που έγινε η επίσκεψη τον προηγούμενο Νοέμβριο, ο Αμερικανός αντιπρόεδρος είχε τεθεί σε ετοιμότητα για την ανάληψη προεδρικών εξουσιών στην περίπτωση που ήταν αναγκαίο να χειρουργηθεί ο Τραμπ και ήταν απαραίτητο να αναισθητοποιηθεί.

Τα παραπάνω αναφέρονται σε αποσπάσματα από το βιβλίο, που έχουν λάβει αμερικανικά ΜΜΕ.

«Δε θυμάμαι να έχω ενημερωθεί για να είμαι σε ετοιμότητα», δήλωσε ο Πενς από την πλευρά του σε συνέντευξη που έδωσε χθες στο Fox News. «Είχα ενημερωθεί ότι ο πρόεδρος είχε ένα ιατρικό ραντεβού», πρόσθεσε ο ίδιος. «Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι ο πρόεδρος Τραμπ δεν υπέστη, αλλά ούτε και εξετάστηκε για εγκεφαλικό ή ελαφρύ εγκεφαλικό ή κάποια οξεία καρδιαγγειακή έκτακτη ανάγκη, όπως λανθασμένα έχει αναφερθεί από τα ΜΜΕ», ανέφερε σε ανακοίνωσή του, ο γιατρός του προέδρου Τραμπ, δρ Σον Κόνλι.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Reuters.