2 Σεπτέμβριος 2020, 08:09 - Τελευταία Ενημέρωση: 2 Σεπτέμβριος 2020, 08:00

Αίθριος καιρός σήμερα στις περισσότερες περιοχές τς χώρας

  • Αίθριος καιρός σήμερα στις περισσότερες περιοχές τς χώρας
    (Φωτ.: pixabay.com / summa)

Αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Τοπικοί όμβροι θα σημειωθούν μόνο στα ορεινά της Μακεδονίας τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Η ένταση των ανέμων στο Ιόνιο έως 6 και στο Αιγαίο μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια, ωστόσο σε αρκετές περιοχές θα φτάσει μέχρι τους 38 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ:

Στην Αττική αίθριος θα είναι ο καιρός. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα είναι από 21 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα είναι ο καιρός στη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι, αρχικά, θα είναι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και από τις μεσημβρινές ώρες νότιοι-νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα είναι από 18 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Σε Μακεδονία, Θράκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στη Μακεδονία θα αναπτυχθούν νεφώσεις και στα ορεινά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ, και κατά τόπους και κατά διαστήματα βορείων διευθύνσεων 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα είναι από 16 έως 35 στη Μακεδονία και μέχρι 37 βαθμούς Κελσίου στη Θράκη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις στην Ήπειρο και το Βόρειο Ιόνιο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και τοπικά στο βόρειο Ιόνιο μέχρι το μεσημέρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα είναι από 17 έως 35 και κατά τόπους στη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο 37 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στη νότια Πελοπόννησο και στη θάλασσα Κυθήρων δυτικοί 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα είναι από 18 έως 37 και κατά τόπους 38 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες, την Κρήτη αναμένεται αίθριος καιρός. Οι άνεμοι στις Κυκλάδες θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στην Κρήτη δυτικοί-βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα είναι από 22 έως 33 και στην Κρήτη τοπικά έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι-βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 37 βαθμούς Κελσίου.