31 Αύγουστος 2020, 17:17 - Τελευταία Ενημέρωση: 31 Αύγουστος 2020, 17:17

Έκτακτα μέτρα για τον κορονοϊό στο Ηράκλειο Κρήτης

  • Έκτακτα μέτρα για τον κορονοϊό στο Ηράκλειο Κρήτης
    Άποψη του λιμανιού στο Ηράκλειο με το ενετικό φρούριο Κούλε (φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Στέφανος Ραπάνης)

Με απόφαση του Νίκου Χαρδαλιά επιβάλλονται έκτακτα μέτρα για την αποφυγή και τον περιορισμό του κορονοϊού στο Ηράκλειο Κρήτης.

Τα περιοριστικά μέτρα ισχύουν για 14 μέρες, αρχής γενομένης από τις 06:00 της Τρίτης 1 Σεπτεμβρίου 2020 και έως την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου στις 06:00.

Η επιβολή των μέτρων στην περιοχή κρίθηκε απαραίτητη κατά τη διάρκεια έκτακτης σύσκεψης στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας και μετά από εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας. Κατόπιν τούτου προβλέπονται:

  • Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως πάρτυ, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κτλ.
  • Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.
  • Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.
  • Υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

Παραμένουν σε ισχύ η απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τα μεσάνυχτα έως τις 07:00 της επομένης στην ΠΕ Ηρακλείου Κρήτης. Στο ίδιο καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων παραμένουν τα Χανιά, η Χαλκιδική, η Μύκονος, η Πάρος, η Αντίπαρος, η Ζάκυνθος και η Λέσβος.

Σε συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών για τις επιχειρήσεις που επηρεάζονται, είναι δυνατή η αναστολή σύμβασης εργασίας των εργαζομένων.