31 Αύγουστος 2020, 11:40 - Τελευταία Ενημέρωση: 31 Αύγουστος 2020, 11:47

Ο Μπαχτσελί οργανώνει πορεία «ανεξαρτησίας» για τα Δωδεκάνησα στη Σμύρνη

  • Ο Μπαχτσελί οργανώνει πορεία «ανεξαρτησίας» για τα Δωδεκάνησα στη Σμύρνη
    Ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί (φωτ.: EPA / Sasa Stankovic)

Το εμπρηστικό κλίμα που πηγάζει από την Τουρκία, έρχεται να δυναμιτίσει ακόμη περισσότερο ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ο πρόεδρος του Κόμματος Εθνικιστικού Κινήματος και κυβερνητικός εταίρος του Ερντογάν, ο οποίος προανήγγειλε… κινητοποίηση για τα Δωδεκάνησα!

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε το κόμμα του (MHP), θα οργανωθεί «πορεία αποφασιστικότητας για την απελευθέρωση και την ανεξαρτησία των Δωδεκανήσων», η οποία θα γίνει στην Σμύρνη και θα καταλήξει στο λιμάνι της πόλης της Ιωνίας «εκεί που πνίξαμε τους Έλληνες το 1922».

Η πορεία θα πραγματοποιηθεί από 12 επιτροπές του ακροδεξιού κόμματος, με 80 μέλη-εθνικιστές στη καθεμία, που θα παραπέμπει σε κάθε νησί των Δωδεκανήσων.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα φιλοκυβερνητικών εφημερίδων, ο Μπαχτσελί είπε πως το θέμα των Δωδεκανήσων είναι «μία πληγή του τουρκικού έθνους που αιμορραγεί» και πως «αυτά τα νησιά άδικα, ντροπιαστικά και παράνομα πάρθηκαν από την Τουρκία». Ο ίδιος ζήτησε να επανεξεταστεί το status των Δωδεκανήσων, λέγοντας πως θα κάνει το θέμα «σημαία» εντός και εκτός Τουρκίας.

  • Με πληροφορίες από ant1news.gr.