30 Αύγουστος 2020, 08:41 - Τελευταία Ενημέρωση: 30 Αύγουστος 2020, 08:07

Σοβαρά επεισόδια ανάμεσα σε Έλληνες και Πακιστανούς στη Μεσαρά

  • Σοβαρά επεισόδια ανάμεσα σε Έλληνες και Πακιστανούς στη Μεσαρά
    (Φωτ.: αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ορέστης Παναγιώτου)

Σοβαρά επεισόδια ανάμεσα σε δεκάδες Έλληνες και Πακιστανούς σημειώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου στη Μεσαρά, με αποτέλεσμα να υπάρχουν τραυματισμοί αλλά και δεκάδες προσαγωγές. Το τελευταίο διάστημα οι προστριβές μεταξύ των δύο πλευρών είχε δημιουργήσει ένα εκρηκτικό μείγμα στην περιοχή ενώ υπήρχε έντονος προβληματισμός.

Μετά τις 8 το βράδυ του Σαββάτου πάνω από το Τυμπάκι, στον Λαγολιανό δρόμο, βρέθηκαν απέναντι περίπου 40 Έλληνες και 100 Πακιστανοί, που δεν άργησαν να πιαστούν στα χέρια χρησιμοποιώντας και αιχμηρά αντικείμενα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο Κέντρο Υγείας Μοιρών πήγαν πέντε κάτοικοι της περιοχής τραυματισμένοι, από τους οποίους κρίθηκε αναγκαίο οι τρεις να μεταφερθούν στο εφημερεύον «Βενιζέλειο» Νοσοκομείο Ηρακλείου, καθώς έφεραν τραύματα από μαχαίρι, αλλά και χτυπήματα στο κεφάλι.

Παράλληλα στην περιοχή έφτασαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις τόσο από τη Μεσαρά όσο και από το Ηράκλειο, που πρόλαβαν τα χειρότερα, καταφέρνοντας να διαλύσουν τους Πακιστανούς, ενώ έχουν προχωρήσεις σε πολλές προσαγωγές.

Αφορμή για τα σοβαρά επεισόδια του Σαββάτου φέρεται να αποτέλεσε περιστατικό που σημειώθηκε προχθές σε συσκευαστήριο κηπευτικών του Τυμπακίου, όταν άνδρας από το Πακιστάν μίλησε άσχημα σε Ελληνίδα. Όταν ένας ντόπιος επιχείρησε να την υπερασπιστεί, δέχθηκε την επίθεση 30 και πλέον Πακιστανών.