28 Αύγουστος 2020, 16:28 - Τελευταία Ενημέρωση: 28 Αύγουστος 2020, 16:54

Μπορέλ: Υπάρχει συμφωνία για προετοιμασία κυρώσεων σε βάρος της Τουρκίας

  • Μπορέλ: Υπάρχει συμφωνία για προετοιμασία κυρώσεων σε βάρος της Τουρκίας
    Ο Ζοπέπ Μπορέλ (Α) και ο Χάικο Μάας κάνουν δηλώσεις στον Τύπο (φωτ.: EPA / Kay Nietfeld / Pool)

Στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν σήμερα, ο επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ζοσέπ Μπορέλ και ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Χάικο Μάας μετά το πέρας της Άτυπης Συνόδου των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στο Βερολίνο, εξέφρασαν την ευρωπαϊκή στήριξη στις ελληνικές θέσεις αναφορικά με την προκλητικότητα της Άγκυρας στην Ανατολική Μεσόγειο. 

Υπάρχει συμφωνία για να προετοιμασθούν κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας, δήλωσε ο Ζοσέπ Μπορέλ. Η Τουρκία πρέπει να απέχει από μονομερείς ενέργειες στην ανατολική Μεσόγειο, πρόσθεσε ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας , σημειώνοντας πως υπάρχει αυξανόμενη απογοήτευση μπροστά στην τουρκική συμπεριφορά.

Ο Χάικο Μάας ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι περιοριστικά μέτρα εναντίον της Τουρκίας πρέπει να συζητηθούν στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ τον Σεπτέμβριο και συμπλήρωσε πως οι σχέσεις με την Άγκυρα είναι περισσότερο από τεταμένες εξαιτίας της διένεξης στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε πως ο εποικοδομητικός διάλογος είναι η μόνη διέξοδος από την κρίση στην Ανατολική Μεσόγειο και θα συνεχιστούν οι ενέργειες προς αυτήν την κατεύθυνση.