27 Αύγουστος 2020, 17:32 - Τελευταία Ενημέρωση: 27 Αύγουστος 2020, 17:24

«Αγια-Σοφιά»: Tο νέο γήπεδο της ΑΕΚ αντικείμενο μελέτης και παρουσίασης σε διεθνή συνέδρια

  • «Αγια-Σοφιά»: Tο νέο γήπεδο της ΑΕΚ αντικείμενο μελέτης και παρουσίασης σε διεθνή συνέδρια

Το νέο γήπεδο της ΑΕΚ, που κατασκευάζεται στη Νέα Φιλαδέλφεια, κερδίζει ήδη τις εντυπώσεις, αρκετούς μήνες πριν φιλοξενήσει στον αγωνιστικό χώρο του το πρώτο ποδοσφαιρικό παιχνίδι. Η μοναδική τεχνογνωσία που χρησιμοποιήθηκε στην κατασκευή των πυλώνων της «Αγιας- Σοφιάς» έχει προκαλέσει το έντονο ενδιαφέρον γαλλικής εταιρείας.

Συγκεκριμένα, ο Αλέξανδρος Μεταξάς, μέτοχος της Δικέφαλος 1924 ΑΕ και ιδιοκτήτης της εταιρείας «Ερμώνασσα», που είναι ανάδοχος του νέου γηπέδου της ΑΕΚ, αποκάλυψε ότι εταιρεία γαλλικών συμφερόντων έχει ζητήσει να αποτελέσει η κατασκευή των πυλώνων του γηπέδου αντικείμενο μελέτης και παρουσίασης σε διεθνή συνέδρια καθώς η τεχνογνωσία που ακολουθήθηκε δεν έχει εφαρμοστεί ξανά στη χώρα μας!

«Αυτή και πολλές ακόμα καινοτόμες εφαρμογές στην κατασκευή του έργου διδάσκονται πλέον στο ένατο εξάμηνο του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου», είπε ακόμα ο Αλ. Μεταξάς μιλώντας κατά τη διάρκεια της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της Δικέφαλος ΑΕ, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη και στην οποία ψηφίστηκε η εναρμόνιση του καταστατικού της εταιρείας, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 4548/2018 όπως ισχύει και κωδικοποίησή του σε ενιαίο κείμενο.

Στην ομιλία του, ο Αλ. Μεταξάς, μεταξύ άλλων, τόνισε: «Το όραμα του κ. Μελισσανίδη και το μέγεθος του έργου δεν μετράται μόνο με τον όγκο που καταλαμβάνει. Σε αυτό το ξεχωριστό έργο συναντήθηκαν και ένωσαν τις δυνάμεις τους όχι μόνο φίλοι της ομάδας, αλλά και πολλοί άνθρωποι, απόγονοι του ελληνισμού της Ανατολής με το όραμα να κρατήσουν ζωντανές τις μνήμες, την ιστορία, τον πολιτισμό και την αγάπη για τις προγονικές πατρίδες. Μία τέτοια πόλη της Ανατολής ήταν η Ερμώνασσα και για αυτό θα είμαστε πάντοτε υπερήφανοι για τη συμμετοχή μας σε αυτό το μοναδικό έργο».

Πορεία των εργασιών
Ο Αλ. Μεταξάς, εκ των ομιλητών στη Γενική Συνέλευση, ενημέρωσε αναλυτικά για την πορεία των εργασιών, μετά τα έργα για την αντιστήριξη, τις εκσκαφές και τον φέροντα οργανισμό που συνεχίζονται με το κτήριο των Μουσείων όπου η κατασκευή έχει φτάσει μέχρι την πλάκα οροφής του ισογείου, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και η κατασκευή στις σουίτες του γηπέδου.

Ο νέος νόμος 4548/2018 αντικαθιστά πλήρως το νόμο 2190/1920 περί ανωνύμων εταιρειών και σκοπός του είναι οι ρυθμίσεις να ανταποκρίνονται στο εμπορικό αναμενόμενο και να επιτυγχάνεται η απλοποίηση και η επιτάχυνση των διαδικασιών. Στη ΓΣ παρέστησαν 210 μέτοχοι και οι πληρεξούσιοι αυτών αντιπροσωπεύοντας 2.148.874 μετοχές. Πρόεδρος της ΓΣ ήταν ο δικηγόρος Παναγιώτης Ζαχόπουλος.