27 Αύγουστος 2020, 15:26 - Τελευταία Ενημέρωση: 27 Αύγουστος 2020, 14:47

Καβάλα: Απόψε στο φεστιβάλ Cosmopolis Πόντος και Αρμενία γίνονται ένα

  • Καβάλα: Απόψε στο φεστιβάλ Cosmopolis Πόντος και Αρμενία γίνονται ένα

Απόψε το βράδυ (20:30), στο πλαίσιο του Cosmopolis Festival στην Καβάλα, θα δοθεί στο πάρκο Φαλήρου η συναυλία «Αρμενία - Πόντος», με τον Χάικ Γιαζιτζιάν και το μουσικό σχήμα «Αργατεία» με τον Αλέξη Παρχαρίδη.

Στα χώματα που βρέχει η Μαύρη Θάλασσα, πολλές εθνότητες έζησαν και συνεχίζουν να ζουν στους αιώνες. Στα βουνά του Καυκάσου συνυπάρχουν μέχρι σήμερα διαφορετικές κουλτούρες εξαιρετικού ενδιαφέροντος. Δύο πολιτισμικά κομμάτια αυτού του όμορφου ψηφιδωτού των πολιτισμών, την Αρμενία και τον Πόντο, θα εκπροσωπηθούν επί σκηνής σε μια μοναδική μουσική σύμπραξη, που για πρώτη φορά παρουσιάζεται στο Cosmopolis Festival.

Συμμετέχουν οι μουσικοί: Χάικ Γιαζιτζιάν (ούτι, τραγούδι), Τιγράν Σαρκισιάν (ζουρνάς, ντουντούκ), Φίλιππος Κεσαπίδης (ποντιακή λύρα), Γιάννης Καρακαλπακίδης (μπάσο), Χρήστος Τάσιος (κρουστά), Θανάσης Κουλεντιανός (κανονάκι), Στέλλα Καμπουρίδου (καβάλ'), Ονούρ Σεντούρκ (λύρα, αγγείο, σάζι), Έλσα Μουρατίδου (τραγουδι), Κώστας Καλούσης (τραγουδι) και Αλέξης Παρχαρίδης (τραγούδι).