25 Αύγουστος 2020, 12:08 - Τελευταία Ενημέρωση: 25 Αύγουστος 2020, 12:24

Συζήτηση Μητσοτάκη με τον Αυστριακό ΥΠΕΣ για Μεταναστευτικό και τουρκική προκλητικότητα στην Ανατολική Μεσόγειο

  • Συζήτηση Μητσοτάκη με τον Αυστριακό ΥΠΕΣ για Μεταναστευτικό και τουρκική προκλητικότητα στην Ανατολική Μεσόγειο
    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης (Α) συζητά με τον Καρλ Νεχάμερ στο Μέγαρο Μαξίμου (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος)

Με τον υπουργό Εσωτερικών της Αυστρίας Καρλ Νεχάμερ συναντήθηκε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο Μέγαρο Μαξίμου. Οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν στις τρέχουσες εξελίξεις στο Μεταναστευτικό ζήτημα αλλά και στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Όπως αναφέρει το Μέγαρο Μαξίμου, σχετικά με το Μεταναστευτικό, ο Αυστριακός αξιωματούχος εξέφρασε την απόλυτη εμπιστοσύνη του στους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης για την αντιμετώπιση ενός εκρηκτικού προβλήματος που απειλεί τα ελληνικά σύνορα που είναι και σύνορα της Ευρώπης.

Επίσης, επιβεβαίωσε εκ νέου την ετοιμότητα της χώρας του να συνδράμει την Ελλάδα έμπρακτα, όπως άλλωστε ήδη πράττει η Αυστρία.

Επίσης, συζητήθηκε, η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και η κλιμακούμενη και προκλητική στάση της Τουρκίας σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας. Ο πρωθυπουργός εξέφρασε στον Αυστριακό υπουργό Εσωτερικών, ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στη χώρα μας, την ικανοποίηση της ελληνικής πλευράς για τη στήριξη των ελληνικών θέσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση από την Αυστρία.