24 Αύγουστος 2020, 20:08 - Τελευταία Ενημέρωση: 24 Αύγουστος 2020, 20:08

«The Greek Festival in Berlin»: Αιτήσεις συμμετοχής για το 2021

  • «The Greek Festival in Berlin»: Αιτήσεις συμμετοχής για το 2021

Με νέο τίτλο, νέο λογότυπο και νέα ιστοσελίδα, το φεστιβάλ ελληνικών ταινιών και ελληνικής θεματικής του Βερολίνου ανοίγει τις αιτήσεις συμμετοχής για την επόμενη διοργάνωση, που θα πραγματοποιηθεί στον κινηματογράφο Babylon από 20 έως 24 Ιανουαρίου 2021.

Οι αιτήσεις είναι ανοιχτές για όλα τα τμήματα του φεστιβάλ, με καταληκτική ημερομηνία στις 28 Σεπτεμβρίου 2020. Η παραγωγή των ταινιών που μπορούν να κατατεθούν πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μετά την 1η Ιανουαρίου 2019.

Το «The Greek Festival in Berlin» περνά, σύμφωνα με τους διοργανωτές, «στην επόμενη φάση του, ανανεώνεται, και δίνει έμφαση ακόμη περισσότερο στους κινηματογραφιστές, τις σύγχρονες δημιουργίες που προσεγγίζουν με μοντέρνο τρόπο τα θέματα της ελληνικής πραγματικότητας, ιστορίας και κουλτούρας».

Δεκτές θα γίνουν ελληνικές παραγωγές, συμπαραγωγές ή διεθνείς ταινίες που έχουν στο επίκεντρο ελληνικό θέμα ή έχουν Έλληνες συντελεστές.

Η νέα έκδοση του φεστιβάλ θα περιλαμβάνει τα εξής προγράμματα: Διαγωνιστικό πρόγραμμα Emerging Greeks Competition με πρώτες ή δεύτερες ταινίες μυθοπλασίας μεγάλου μήκους, ντοκιμαντέρ, ειδικές προβολές, δύο αφιερώματα, short films και new vision shorts, εκτεταμένα θεματικά Q&A, εικαστικό δρώμενο και μουσικές εκδηλώσεις που, όπως κάθε χρόνο, θα ανακοινωθούν αργότερα.

Το βραβείο του διαγωνιστικού προγράμματος είναι το Emerging Greeks Award 2021.

«Οι εποχές είναι δύσκολες για τα κινηματογραφικά φεστιβάλ παγκοσμίως, και φαίνεται ότι η νέα πραγματικότητα με την πανδημία θα μας συνοδεύει για αρκετό καιρό ακόμη» λέει η διευθύντρια του φεστιβάλ Σοφία Σταυριανίδου και επισημαίνει: «Είμαστε σε στενή επαφή με τον κινηματογράφο Babylon, παρακολουθούμε βήμα-βήμα τις εξελίξεις στον κινηματογραφικό χώρο και θα ενημερώνουμε.

»Ένα φεστιβάλ σαν το “The Greek Film Fesitval in Berlin” μπορεί να γιορτάσει με τον κόσμο του μόνο μπροστά στην μεγάλη οθόνη. Για το λόγο αυτόν θα τηρηθούν τα μέτρα προστασίας του κοινού και θα ακολουθήσουμε τις υγειονομικές επιταγές, όπως πρέπει.

»Εμείς είμαστε εδώ επιθυμώντας να αγκαλιάσουμε τους κινηματογραφιστές μας και το πιστό κοινό μας. Ωστόσο, σινεμά μπορούμε να βλέπουμε όταν είμαστε υγιείς, προσέχοντας τους άλλους και έτσι τον εαυτό μας».

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του φεστιβάλ.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΒΧ.