24 Αύγουστος 2020, 19:07 - Τελευταία Ενημέρωση: 24 Αύγουστος 2020, 19:02

Φωτιά στην Ανατολική Μάνη: Εντός της εβδομάδας οι αποζημιώσεις των πληγέντων

  • Φωτιά στην Ανατολική Μάνη: Εντός της εβδομάδας οι αποζημιώσεις των πληγέντων
    Εικόνα από την πρόσφατη πυρκαγιά στην Ανατολική Μάνη (φωτ.: Περιφέρεια Πελοποννήσου)

Την Μάνη επισκέφτηκε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Θεοδωρικάκος για να δει από κοντά την έκταση των ζημιών που προκλήθηκαν στην περιοχή από την πρόσφατη πυρκαγιά. Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, διαβεβαίωσε ότι εντός της εβδομάδας θα δοθούν οι αποζημιώσεις των πληγέντων από το υπουργείο Εσωτερικών.

Στις δηλώσεις που έκανε ο υπουργός, μεταξύ άλλων, τόνισε: «Δυστυχώς ήταν η τρίτη φωτιά μέσα σε 15 ημέρες στον Δήμο Ανατολικής Μάνης, στην ευρύτερη περιοχή της Μάνης. Καταρχήν, θέλω να συγχαρώ τον αρχηγό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, τον κ. Κολοκούρη, τον συμπατριώτη μας, και όλα τα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος. Έχουν δράσει με αυταπάρνηση και μας έχουν σώσει από χειρότερες ζημιές, από χειρότερα κακά, σε πλήρη συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση της περιοχής, το Δήμο Ανατολικής Μάνης, τον κ. αντιπεριφερειάρχη».

Στη συνέχεια, ο υπουργός Εσωτερικών μετέβει στην Καλαμάτα, όπου έχει προγραμματίσει να συμμετάσχει σε σύσκεψη με τους δημάρχους της Μεσσηνίας για τα αναπτυξιακά προγράμματα του ΥΠΕΣ.