22 Αύγουστος 2020, 08:47 - Τελευταία Ενημέρωση: 22 Αύγουστος 2020, 08:47

Άρχων Ευταξίας της ΜτΧΕ ο Ιωακείμ Καμπουρόπουλος, ο διευθυντής του ελληνικού Γυμνασίου-Λυκείου της Ίμβρου

  • Άρχων Ευταξίας της ΜτΧΕ ο Ιωακείμ Καμπουρόπουλος, ο διευθυντής του ελληνικού Γυμνασίου-Λυκείου της Ίμβρου
    (Φωτ.: Facebook / İmvrou Kirillos)

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος απένειμε το οφφίκιο του Άρχοντος Ευταξία της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας στον φιλόλογο και διευθυντή του ελληνικού Γυμνασίου και Λυκείου της Ίμβρου, Ιωακείμ (Μάκη) Καμπουρόπουλο. Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα ekklisiaonline.gr, η χειροθεσία έγινε το βράδυ της Πέμπτης (20/8) κατά την διάρκεια της Πατριαρχικής χοροστασίας στον εσπερινό, στα χωριό Αγρίδια.

Μετά τη χειροθεσία, με θερμά λόγια αγάπης, ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος προσφώνησε τον νέο Άρχοντα, ο δε τιμηθείς αντιφώνησε ευχαριστώντας και εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του.

Ο Ιωακείμ Καμπουρόπουλος, διευθυντής σήμερα του Γυμνασίου-Λυκείου στα Αγρίδια της Ίμβρου, γεννήθηκε στην Ίμβρο, απ’ όπου έφυγε σε ηλικία 8 ετών για να εγκατασταθεί στην Κωνσταντινούπολη, προκειμένου να φοιτήσει σε ελληνικό σχολείο. Άλλωστε, η ελληνική παιδεία στην Ίμβρο είχε διακοπεί αναγκαστικά το 1964. 

Ο Ιωακείμ Καμπουρόπουλος τελείωσε το Γυμνάσιο και Λύκειο στο ιστορικό Ζωγράφειο της Πόλης και στη συνέχεια σπούδασε στην Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης. Δούλεψε 25 χρόνια στην εκπαίδευση στην Ελλάδα, σε ιδιωτικά, δημόσια και εκκλησιαστικά σχολεία. Από αυτά, πέντε χρόνια δίδαξε με απόσπαση στη Πατριαρχική Μεγάλη του Γένους Σχολή στην Κωνσταντινούπολη. 

Ενώ εργαζόταν στην Αθήνα το 2015, ως φιλόλογος στο 7ο Γυμνάσιο Ηλιούπολης, του ζητήθηκε να αναλάβει το υπό ίδρυση τότε σχολείο στην Ίμβρο, δύο χρόνια μετά την επαναλειτουργία του Δημοτικού. Η μέχρι σήμερα προσφορά του είναι ήδη σημαντική, γι’ αυτό και ο Οικουμενικός Πατριάρχης αποφάσισε να τον τιμήσει με οφφίκιο της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας.

Η είδηση αυτή σκόρπισε χαρά και στους συμπατριώτες του, και ειδικότερα στα μέλη του Συλλόγου Ιμβρίων στον οποίο υπήρξε και αντιπρόεδρος. Μάλιστα, το Διοικητικό Συμβούλιο που εκπροσωπήθηκε διά του προέδρου Στυλιανού Πούλαδου, του εκφράζει τα θερμότερα συγχαρητήρια.