21 Αύγουστος 2020, 16:57 - Τελευταία Ενημέρωση: 21 Αύγουστος 2020, 16:35

Κοίτασμα-μαμούθ φυσικού αερίου στον Εύξεινο Πόντο ανακοίνωσε ο Ερντογάν

  • Κοίτασμα-μαμούθ φυσικού αερίου στον Εύξεινο Πόντο ανακοίνωσε ο Ερντογάν
    Το πλωτό γεωτρύπανο «Φατίχ» έκανε έρευνες για υδρογονάνθρακες στον Εύξεινο Πόντο EPA / Tolga Bozoglu)

Ο Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα πως η Τουρκία ανακάλυψε στον Εύξεινο Πόντο το μεγαλύτερο κοίτασμα φυσικού αερίου στην ιστορία της, το οποίο περιέχει 320 δισεκ. κυβικά μέτρα, και πρόσθεσε πως υπάρχουν πολλές πιθανότητες και για άλλα ευρήματα στην περιοχή.

«Τώρα θέλω να μοιραστώ μαζί σας καλές ειδήσεις: η Τουρκία βρήκε στη Μαύρη Θάλασσα το μεγαλύτερο κοίτασμα φυσικού αερίου στην ιστορία της», δήλωσε ο Ερντογάν στη διάρκεια ομιλίας του στην Κωνσταντινούπολη, συμπληρώνοντας πως η χώρα του έχει στόχο να μπορεί μέχρι το 2023 να το χρησιμοποιήσει και να γίνει καθαρή εξαγωγός ενέργειας.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας είπε επίσης πως η χώρα του θα επιταχύνει τις έρευνές της για υδρογονάνθρακες στην Ανατολική Μεσόγειο, αναπτύσσοντας εκεί στα τέλη του χρόνου ένα ακόμη πλωτό γεωτρύπανο.
«Θα επιταχύνουμε τις επιχειρήσεις μας στη Μεσόγειο με την ανάπτυξη στο τέλος της χρονιάς του (πλωτού γεωτρύπανου) "Kanuni", στο οποίο γίνονται αυτή τη στιγμή εργασίες συντήρησης», δήλωσε ο Ερντογάν, λίγο αφότου ανακοίνωσε την ανακάλυψη ενός σημαντικού κοιτάσματος φυσικού αερίου στον Εύξεινο Πόντο.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / AFP / Reuters.