20 Αύγουστος 2020, 18:26 - Τελευταία Ενημέρωση: 20 Αύγουστος 2020, 17:32

Στο Τβερ το φιλανθρωπικό Φεστιβάλ Χριστιανικού Πολιτισμού «Ρωσία - Ελλάδα. Μαζί μέσα στους αιώνες»

  • Στο Τβερ το φιλανθρωπικό Φεστιβάλ Χριστιανικού Πολιτισμού «Ρωσία - Ελλάδα. Μαζί μέσα στους αιώνες»
    Από τη διοργάνωση του 2016 (φωτ.: russgreecefest.com)

Το φιλανθρωπικό Φεστιβάλ Χριστιανικού Πολιτισμού «Ρωσία - Ελλάδα. Μαζί μέσα στους αιώνες», στο πλαίσιο του προγράμματος του αφιερωματικού Έτους Γλώσσας και Πολιτισμού Ρωσίας - Ελλάδας, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 29 Αυγούστου, στην περιοχή Κονάκοβο της περιφέρειας του Τβερ της Ρωσίας.

Σκοπός του Φεστιβάλ είναι η ανάπτυξη πολιτιστικών ανταλλαγών, φιλίας και πολυετούς συνεργασίας μεταξύ Ρωσίας και Ελλάδας.

Θα φιλοξενηθούν συναυλίες, εκθέσεις και εκδηλώσεις που αφηγούνται την πολιτιστική, ιστορική και πνευματική κληρονομιά των δύο χωρών. Οι εκδηλώσεις (κατά τη διάρκεια των οποίων θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας των θεατών) θα μεταδοθούν διαδικτυακά στην επίσημη ιστοσελίδα του Φεστιβάλ ώστε όλοι να μπορέσουν να τις παρακολουθήσουν.

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης προγραμματίζεται και η φιλανθρωπική δράση «Μαραθώνιος Καλών Πράξεων» στην οποία συμμετέχουν μαθητές Α΄ τάξης του Δημοτικού, με σκοπό να βοηθηθούν πολύτεκνες οικογένειες με χαμηλό εισόδημα.

Στο πρόγραμμα συμπεριλαμβάνεται επίσης γαστρονομική ρωσική-ελληνική έκθεση, θεματικές εκθέσεις, υπαίθριες δραστηριότητες και πολλά άλλα.