25 Μάιος 2014, 09:15 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:13

Δεκάδες μετασεισμοί στο Β. Αιγαίο. Πανικός και εκατοντάδες τραυματίες στην Τουρκία

  • Δεκάδες μετασεισμοί στο Β. Αιγαίο. Πανικός και εκατοντάδες τραυματίες στην Τουρκία

Δεκάδες είναι οι μετασεισμοί που ακολούθησαν τον μεγάλο σεισμό των 6,3 Ρίχτερ στο θαλάσσιο χώρο ανάμεσα σε Λήμνο και Σαμοθράκη. Ο σεισμός που έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην Τουρκία προκάλεσε πανικό και εκατοντάδες τραυματίες. Δείτε το βίντεο

Οι σεισμολόγοι είναι σε επιφυλακή ενώ σύμφωνα με το γεωλόγο Ευθύμη Λέκκα που μίλησε στην πρωινή εκπομπή του Mega, αναμένεται σεισμική δραστηριότητα όχι τόσο στον ελλαδικό χώρα αλλά κυρίως στην Τουρκία.

Οπως είπε, ήταν ο κύριος σεισμός κατά πάσα πιθανότητα, οι μετασεισμοί είναι μικρότερου μεγέθους αλλά δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ισχυρού μετασεισμού ακόμα και πάνω από 5 ρίχτερ.

Πανικός στην Τουρκία με 266 τραυματίες

Πανικός στην Τουρκία και από τον πολύ δυνατό σεισμό με κόσμο να πηδάει από τα μπαλκόνια των σπιτιών τους.Έγινε αισθητός ακόμα και στη Βουλγαρία και στα Σκόπια.

Ο αριθμός των τραυματιών στην Τουρκία από το σεισμό των 6,3 βαθμών, που σημειώθηκε σήμερα στις 12:25 στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Λήμνου και Σαμοθράκης και έγινε αισθητός στη γειτονική μας χώρα, ανήλθε σε 266, σύμφωνα με την τουρκική Υπηρεσία Διαχείρισης Καταστροφών και Εκτάκτων Καταστάσεων (AFAD), την οποία επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Νωρίτερα, το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο το πρακτορείο ειδήσεων Dogan μετέδωσε ότι οι περισσότεροι τραυματίστηκαν εξαιτίας του πανικού που επικράτησε την ώρα του σεισμού.

Βουλγαρία: Αισθητός και στη Σόφια ο σεισμός που σημειώθηκε νοτιοδυτικά της Σαμοθράκης

Αισθητός έγινε στη Σόφια καθώς και σε πόλεις της νότιας Βουλγαρίας ο ισχυρός που σημειώθηκε νοτιοδυτικά της Σαμοθράκης.

Όπως ανέφερε ο διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Γεωδαισίας της Βουλγαρικής Ακαδημίας Επιστημών, καθηγητής Εμίλ Μπότεφ ο σεισμός εντάσσεται στην κανονική σεισμική δραστηριότητα του Βορείου Αιγαίου .

"Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τίποτα στη φύση. Η προσωπική μου εκτίμηση, βάση της μακροχρόνιας εμπειρίας μου, είναι ότι δεν πρόκειται να ακολουθήσει μεγαλύτερος σεισμός ενώ θα υπάρξουν χιλιάδες μετασεισμοί", ανέφερε ο κ . Μπότεφ.

Ο σεισμός τρόμαξε τους κατοίκους της Σόφιας και των πόλεων Κίρτζαλι , Χάσκοβο και Μπλακόεβγκρατ οι κάτοικοι των οποίων βρήκαν πανικόβλητοι στους δρόμους.

Δείτε βίντεο από την ώρα του σεισμού στην Τουρκία στο τέλος του κειμένου

Πηγή: newsit.gr