19 Αύγουστος 2020, 13:54 - Τελευταία Ενημέρωση: 19 Αύγουστος 2020, 13:54

Θεσσαλονίκη: 22 κρούσματα κορονοϊού στο Ίδρυμα «Εστία Παπαγεωργίου»

  • Θεσσαλονίκη: 22 κρούσματα κορονοϊού στο Ίδρυμα «Εστία Παπαγεωργίου»

Θετικοί σε Covid-19 διαγνώστηκαν 15 ηλικιωμένοι που διέμεναν στο Ιδρυμα «Εστία Παπαγεωργίου» της Iεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως Σταυρουπόλεως, καθώς και επτά άτομα από το προσωπικό.

Οι 12 από τους ηλικιωμένους νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, οι δύο στο «Ιπποκράτειο» και ένα άτομο στο Παπανικολάου, ενώ οι επτά εργαζόμενοι βρίσκονται σε κατ΄ οίκον περιορισμό.

Όλοι τους έχουν ήπια συμπτώματα, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, το μέλος της Διοίκησης της «Εστίας Παπαγεωργίου» πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Μίλκας.

Στην «Εστία Παπαγεωργίου» φιλοξενούνται συνολικά 45 ηλικιωμένοι ενώ το προσωπικό αποτελείται από 25 άτομα. Όπως εξήγησε ο Γεώργιος Μίλκας όταν τις παραμονές του Δεκαπενταύγουστου μία ηλικιωμένη τρόφιμος του Ιδρύματος παρουσίασε πυρετό κλήθηκε ο ΕΟΔΥ και υποβλήθηκαν σε μοριακό τεστ όλοι οι τρόφιμοι και το προσωπικό του Ιδρύματος.

Τα αποτελέσματα βγήκαν χτες και έδειξαν ότι 15 τρόφιμοι και επτά εργαζόμενοι είναι θετικοί σε Covid-19. «Αυτή τη στιγμή γίνεται δεύτερος μοριακός έλεγχος από τον ΕΟΔΥ στους εναπομείναντες. Στην «Εστία» γίνονται απολυμάνσεις ενώ το εναπομείναν προσωπικό θα διανυκτερεύει σε ξενώνα για ασθενείς και συγγενείς ασθενών από επαρχία o οποίος έχει απολυμανθεί» πρόσθεσε ο πρωτοπρεσβύτερος Μίλκας.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Α.Φ.