18 Αύγουστος 2020, 18:12 - Τελευταία Ενημέρωση: 18 Αύγουστος 2020, 18:10

Ο Ακάρ «ανησυχεί» για τα συμφέροντα Ελλάδας-Αιγύπτου

  • Ο Ακάρ «ανησυχεί» για τα συμφέροντα Ελλάδας-Αιγύπτου
    (Φωτ.: Twitter / Hulusi Akar)

Με το «Oruç Reis» να μπαινοβγαίνει στην ελληνική υφαλοκρηπίδα και να κάνει βόλτες στην κυπριακή ΑΟΖ, ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ επιμένει πως η Ελλάδα είναι εκείνη που έχει επιθετική συμπεριφορά και διαστρεβλώνει τα γεγονότα και όχι η Άγκυρα.

Μάλιστα, επειδή όπως όλοι γνωρίζουμε η Τουρκία ενδιαφέρεται για τα συμφέροντα όλων των χωρών της Μεσογείου, ο Τούρκος υπ. Άμυνας υποστήριξε ότι η συμφωνία –που δεν έχει καμία ισχύ σύμφωνα με την τουρκική κυβέρνηση– Ελλάδας-Αιγύπτου «είναι εναντίον των λαών Ελλάδας-Αιγύπτου»!

«Δεν έχει καμία ισχύ η συμφωνία που έχει υπογραφεί μεταξύ της Αιγύπτου και της Ελλάδας. Αυτή η συμφωνία είναι εναντίον του λαού της Αιγύπτου και όπως έχουν αντιληφθεί κάποιοι πολιτικοί στην Ελλάδα είναι εναντίον του ελληνικού λαού. Εμείς καλούμε όλους τους πολίτες στην λογική συμπεριφορά. Όλοι πρέπει να ξέρουν πως δεν θα επιτρέψουμε τετελεσμένα. Πρέπει να ξέρουν όλοι πως δεν θα φτάσουν πουθενά με τη διαστρέβλωση των γεγονότων», είπε ο Χουλουσί Ακάρ στην κρατική τηλεόραση της Τουρκίας.

«Η Τουρκία δεν θέλει ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο»
Το έτερο… αστείο της ημέρας ήρθε από τον εκπρόσωπο της τουρκικής προεδρίας Ιμπραήμ Καλίν.

«Η Τουρκία δεν θέλει ένταση, δεν θέλει κλιμάκωση της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο», δήλωσε στο αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera!

«Οι χώρες που έχουν ακτές στη Μεσόγειο μπορούν να συμβάλλουν στην ειρήνη και την ευημερία. Οι πόροι μπορούν να μοιραστούν με δίκαιο τρόπο», υποστήριξε.