16 Αύγουστος 2020, 10:12 - Τελευταία Ενημέρωση: 16 Αύγουστος 2020, 11:47

Μεταμόρφωση: Μειώθηκε η ένταση της φωτιάς στο εργοστάσιο πλαστικών – Ανησυχία για το τοξικό νέφος

  • Μεταμόρφωση: Μειώθηκε η ένταση της φωτιάς στο εργοστάσιο πλαστικών – Ανησυχία για το τοξικό νέφος
    Τουρίστες στο λόφο του Φιλιπάππου παρακολουθούν τον καπνό, από τη φωτιά που μαίνεται στο εργοστάσιο πλαστικών στη Μεταμόρφωση, να υψώνεται στον Αττικό ουρανό (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Μπελτές)

Συνεχίζει να καίει για δεύτερη μέρα η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε χθες σε εργοστάσιο ανακύκλωσης πλαστικών, στη Μεταμόρφωση Αττικής. Παρότι η ένταση της πυρκαγιάς έχει πέσει σε μεγάλο βαθμό σήμερα με την προσπάθεια των πυροσβεστικών δυνάμεων, εν τούτοις υπάρχει ακόμη ενεργό μέτωπο, με μικρές εστίες, που σιγοκαίει και στέλνει στον αττικό ουρανό σύννεφα μαύρου καπνού.

Πρόκειται για ένα τοξικό νέφος, γεγονός που προβληματίζει και προκαλεί ανησυχία στους ειδικούς αλλά και στους κατοίκους του λεκανοπεδίου. Οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την ατμοσφαιρική ρύπανση και τις συνέπειες που μπορεί να έχει στην δημόσια υγεία.


Ο ακαδημαϊκός Χρήστος Ζερεφός μιλά στο Mega για το τοξικό νέφος

Πάντως, οι άνδρες της Πυροσβεστικής παραμένουν στο σημείο και συνεχίζουν το έργο της κατάσβεσης. Έχουν καταφέρει να οριοθετήσουν τη φωτιά και να μην επεκταθεί στα γειτονικά κτήρια. Προβληματισμός επικρατεί και για την στατικότητα του κτηρίου που στεγάζει το εργοστάσιο, καθώς ένα τμήμα του έχει καταρρεύσει.