15 Αύγουστος 2020, 18:21 - Τελευταία Ενημέρωση: 15 Αύγουστος 2020, 22:17

Συνεχίζει τους ελιγμούς το «Oruç Reis» εντός την ελληνικής υφαλοκρηπίδας

  • Συνεχίζει τους ελιγμούς το «Oruç Reis» εντός την ελληνικής υφαλοκρηπίδας
    (Φωτ.: υπουργείο Άμυνας Τουρκίας)

Υπό στενή ελληνική επιτήρηση εξακολουθεί να βρίσκεται το «Oruç Reis», το οποίο συνεχίζει τους ελιγμούς εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, αρχικά στρεφόμενο νοτιοανατολικά, με πορεία πλέον δυτικά, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Στην περιοχή βρίσκονται πλοία του Πολεμικού Ναυτικού, ενώ οι Ένοπλες Δυνάμεις στο σύνολό του είναι στο 100% της επιχειρησιακής ετοιμότητας.

Ανήμερα της Παναγίας ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, επισκέφθηκε το κέντρο Επιχειρήσεων του Αρχηγείου Στόλου στο Στρατηγείο Διοικήσεως Ανατολικής Μεσογείου (ΣΔΑΜ), όπου τον υποδέχθηκε ο Αρχηγός Στόλου, αντιναύαρχος Παναγιώτης Λυμπέρης.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ συνεχάρη διοικητές, κυβερνήτες και πληρώματα, εκφράζοντας υπερηφάνεια για την «επιδειχθείσα ετοιμότητα και την απόλυτα επιτυχή αντιμετώπιση της κατάστασης και των προκλήσεων».

Παράλληλα εξέφρασε την πλήρη ικανοποίηση του «για τον επαγγελματισμό, τη ναυτοσύνη, την ψυχραιμία, την αυταπάρνηση, την αποφασιστικότητα και την αποτελεσματικότητα» που επέδειξε το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, και ειδικά το προσωπικό του Πολεμικού Ναυτικού.


(Πηγή: ΓΕΕΘΑ)

Αναφορικά με το περιστατικό με τη φρεγάτα «Λήμνος» και την τουρκική φρεγάτα, από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας συνεχίζουν να κρατούν χαμηλά τους τόνους. Αυτό που τονίζεται είναι ότι η ελληνική ναυτοσύνη και οι επιδέξιοι χειρισμοί του κυβερνήτη βοήθησαν ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα, και επισημαίνεται ότι η απάντηση στα fake news της Τουρκίας ήταν η συμμετοχή του συγκεκριμένου πλοίου στην ελληνογαλλική άσκηση.

Τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, στη Σούδα θα φτάσει πλοίο ειδικών επιχειρήσεων των ΗΠΑ, με τα Επιτελεία να εργάζονται για πιθανή πραγματοποίηση κοινής εκπαίδευσης.