15 Αύγουστος 2020, 15:15 - Τελευταία Ενημέρωση: 15 Αύγουστος 2020, 15:18

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η ισχυρή αποτρεπτική ικανότητα των Ενόπλων Δυνάμεων αποτελεί προϋπόθεση για την ειρήνη

  • Κυριάκος Μητσοτάκης: Η ισχυρή αποτρεπτική ικανότητα των Ενόπλων Δυνάμεων αποτελεί προϋπόθεση για την ειρήνη
    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι στην Αγία Τριάδα Τζαγκαρόλων για τον Δεκαπενταύγουστο (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γρ. Τύπου Πρωθυπουργού/ Δημήτρης Παπαμήτσος)

Σαφές μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση για την ισχυρή αποτρεπτική ικανότητα των Ενόπλων Δυνάμεων έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, από την Σούδα όπου επισκέφτηκε την 115 Πτέρυγα Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας.

Νωρίτερα είχε μεταβεί με τη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι στην Ιερά Μονή της Αγίας Τριάδας Τζαγκαρόλων στο Ακρωτήρι για να προσκυνήσει και να ακούσει τη Θεία Λειτουργία για τη γιορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

«Η ισχυρή αποτρεπτική ικανότητα των Ενόπλων Δυνάμεων αποτελεί προϋπόθεση για την ειρήνη. Και αυτό αποδείχθηκε έμπρακτα στο πεδίο τις τελευταίες μέρες» είπε ο πρωθυπουργός σε συνομιλία που είχε με τους χειριστές και το τεχνικό προσωπικό της Βάσης. Αναφερόμενος το «Μικρό Πάσχα του Καλοκαιριού» τόνισε στο προσωπικό της Βάσης ότι «αισθάνθηκα την ανάγκη να βρεθώ μαζί σας σήμερα, ημέρα συμβολική για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία».


O πρωθυπουργός συνομιλεί με τους χειριστές και το τεχνικό προσωπικό της 115ης Πτέρυγας Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας, στην αεροπορική βάση της Σούδας (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Γρ. Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος)

Στο μήνυμά του για τον Δεκαπενταύγουστο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε μεταξύ άλλων και για την πανδημία του κορονοϊού υπογραμμίζοντας πως «Ο φετινός Δεκαπενταύγουστος μας βρίσκει όλους σε φυσική απόσταση μεταξύ μας. Όμως, ενωμένους όσο ποτέ». Επέστησε την προσοχή όλων στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, λέγοντας ότι υποδεχόμαστε αυτόν τον Δεκαπενταύγουστο «μαζί αλλά και ο καθένας ξεχωριστά: Φοράμε τη μάσκα μας. Δεν συνωστιζόμαστε. Και τηρούμε τις οδηγίες των γιατρών και της Πολιτείας. Γιορτάζουμε την Παναγία, προστατεύοντας την ζωή μας και την υγεία του διπλανού μας».