15 Αύγουστος 2020, 08:32 - Τελευταία Ενημέρωση: 15 Αύγουστος 2020, 09:24

Φωτιά σε εργοστάσιο στη Μεταμόρφωση – Έχει κλείσει η Εθνική Οδός Αθηνών-Λαμίας (βίντεο)

  • Φωτιά σε εργοστάσιο στη Μεταμόρφωση – Έχει κλείσει η Εθνική Οδός Αθηνών-Λαμίας (βίντεο)
    (Φωτ. αρχείου: ert.gr)

Συναγερμός έχει σημάνει από το πρωί στην Πυροσβεστική Υπηρεσία καθώς έχει ξεσπάσει μεγάλη φωτιά σε εργοστάσιο ανακύκλωσης πλαστικών στη Μεταμόρφωση Αττικής. Το εργοστάσιο βρίσκεται στην οδό Σωρού. Επιτόπου βρίσκονται 33 πυροσβέστες με 11 οχήματα.

Μέχρι στιγμής δεν είναι σαφές εάν υπάρχουν εγκλωβισμένοι στο εσωτερικό του καθώς οι πυροσβέστες δεν έχουν καταφέρει να μπουν μέσα.

Η πυρκαγιά έχει πάρει έκταση και έχει επεκταθεί σε όλο το κτήριο, ενώ λόγω των πλαστικών που καίγονται έχει καλυφθεί με πυκνό μαύρο καπνό ο ουρανός της Αττικής. 

Στο σημείο έχει αναπτυχθεί τεράστιο θερμικό φορτίο λόγω της καύσιμης ύλης, κάτι που σημαίνει ότι θα χρειαστεί πολύς χρόνος για να τεθεί υπό έλεγχο η πυρκαγιά και άρα να μπουν μέσα οι πυροσβέστες για να ελέγξουν εάν υπάρχουν άνθρωποι.

Αυτή τη στιγμή είναι κλειστή η Εθνική Οδός Αθηνών-Λαμίας και στα δύο ρεύματα, στο ύψος της Μεταμόρφωσης. Συγκεκριμένα στο ρεύμα προς Αθήνα έχει διακοπεί από την Τροχαία η κυκλοφορία στη γέφυρα Λυκόβρυσης και προς Λαμία στη γέφυρα Τατοϊου.