15 Αύγουστος 2020, 09:33 - Τελευταία Ενημέρωση: 15 Αύγουστος 2020, 09:33

Πατριαρχική Λειτουργία στην Ίμβρο για τον Δεκαπενταύγουστο (live)

  • Πατριαρχική Λειτουργία στην Ίμβρο για τον Δεκαπενταύγουστο (live)
    (Φωτ.: Οικουμενικό Πατριαρχείο / Νικόλαος Μαγγίνας)

Στην ιδιαίτερη πατρίδα του, στους Αγίους Θεοδώρους της Ίμβρου, θα γιορτάσει τον φετινό Δεκαπενταύγουστο ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο οποίος χθες τέλεσε τον Μέγα Εσπερινό.

Παρά το γεγονός ότι μετά από πέντε χρόνια εργασιών στην Παναγία Σουμελά στην Τραπεζούντα θα γίνει φέτος Θεία Λειτουργία για την Κοίμηση της Θεοτόκου, ο κ. Βαρθολομαίος επέλεξε να χοροστατήσει στο ναό του χωριού του, στο νησί που επίσης ανήκει στην Τουρκία.

Αυτή θα είναι η πρώτη φορά από τότε που οι τουρκικές Αρχές επέτρεψαν τον εορτασμό του Δεκαπενταύγουστου στη Σουμελά που ο κ. Βαρθολομαίος δεν θα δώσει το παρών.

Την τελευταία φορά που το Οικουμενικό Πατριαρχείο πήρε τη σχετική άδεια ήταν το 2015, λίγο πριν από το κλείσιμο του μνημείου. Εκείνη ήταν η έκτη συνεχόμενη φορά που έστω για μία ημέρα το μοναστήρι-σύμβολο του ποντιακού ελληνισμού άνοιξε αποκλειστικά για τις προσευχές των χριστιανών.

Η Πατριαρχική Θεία Λειτουργία από την Ίμβρο θα μεταδοθεί ζωντανά από το OPEN, από τις 09:30 έως τις 12:30 (ώρα Τουρκίας και ώρα Ελλάδας):