24 Μάιος 2014, 09:17 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:13

Έχασε τη μάχη ο Ποικιλίδης - Θρήνος στην οικογένεια του ΠΑΟΚ

  • Έχασε τη μάχη ο Ποικιλίδης - Θρήνος στην οικογένεια του ΠΑΟΚ

Έχασε τη μάχη ο Ποικιλίδης - Θρήνος στην οικογένεια του ΠΑΟΚ

Θλίψη για την απώλεια του μέλους του Δ.Σ. της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, και Ολυμπιονίκη Παναγιώτη Ποικιλίδη, που αν και πάλεψε δεν κατάφερε να βγει νικητής και κατέληξε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής σε ηλικία 49 ετών.

Ο Παναγιώτης Ποικιλίδης νοσηλευόταν το τελευταίο διήμερο στη «Γενική Κλινική» μετά το καρδιακό επεισόδιο που υπέστη.

Αν και κατάστασή του μετά την εγχείριση ανοιχτής καρδιάς όπου υπεβλήθη, αρχικά έστειλε μηνύματα αισιοδοξίας, την Παρασκευή, παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση, ανέβασε πυρετό και υπέστη εγκεφαλική αιμορραγία.

Το βράδυ υποβλήθηκε σε αξονική τομογραφία όπου διαπιστώθηκε ότι είχε υποστεί ανεπανόρθωτες βλάβες και η κατάσταση ήταν μη αναστρέψιμη.

Λίγη μετά τα μεσάνυχτα άφησε την τελευταία του πνοή γεμίζοντας θλίψη τους οικείους του, τη γυναίκα, τα τρία του παιδιά, αλλά και τον ελληνικό αθλητισμό.

Η συλλυπητήρια ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ:

"Σε βαθύ πένθος βρίσκεται η οικογένεια του ΠΑΟΚ, καθώς ο Παναγιώτης Ποικιλίδης δεν κατάφερε να βγει νικητής από την τελευταία, πιο δύσκολη μάχη του. Το Μέλος της Διοίκησης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ μετά την εγχείρηση καρδιάς, στην οποία υποβλήθηκε, παρουσίασε επιδείνωση στην υγεία του και τελικά "έφυγε" σε ηλικία 48 ετών.

Συντετριμμένοι μετά την θλιβερή είδηση, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης και σύσσωμο το ΔΣ μετέφεραν τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει".

Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ μέσω του twitter αποχαιρέτισε επίσης τον Παναγιώτη Ποικιλίδη με το παρακάτω μήνυμα:

"Δεν υπάρχουν λόγια. "Έφυγε" ο Παναγιώτης Ποικιλίδης, αυτός ο γίγαντας...".

Ποιος ήταν ο Παναγιώτης Ποικιλίδης

Ο Παναγιώτης Ποικιλίδης γεννήθηκε στις 27 Φεβρουαρίου 1965 στη Θεσσαλονίκη.

Ήταν από τα μεγαλύτερα ονόματα που ανέδειξε η ελληνική πάλη. Πήρε μέρος σε τέσσερις Ολυμπιακούς Αγώνες και η μεγαλύτερη επιτυχία της καριέρας του ήρθε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες το 1984, όταν σε ηλικία 19 ετών, είχε κατακτήσει την 4η θέση στην κατηγορία των βαρέων βαρών στην ελληνορωμαϊκή πάλη.

Στους ίδιους Αγώνες ήταν 8ος, επίσης στην κατηγορία βαρέων βαρών στην ελευθέρα πάλη.

Οκτώ χρόνια αργότερα, στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης, ο Παναγιώτης Ποικιλίδης είχε κατακτήσει την 8η θέση στην κατηγορία βαρέων βαρών στην ελληνορωμαϊκή και το 1996 στους Ολυμπιακούς Αγώνες στην Ατλάντα είχε φθάσει στην 5η θέση, στην ίδια κατηγορία και στιλ.

Επίσης από το 1986 μέχρι το 1991 πάλεψε σε τέσσερα παγκόσμια πρωταθλήματα, καλύτερη θέση η 6η στα 100κ της ελληνορωμαϊκής στη διοργάνωση του 1986, ενώ σε επίπεδο ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων είχε να επιδείξει τις δύο 4ες θέσεις στα 130κ στις διοργανώσεις του 1991 και του 1994.

Ο Παναγιώτης Ποικιλίδης το 2000 επανίδρυσε το τμήμα πάλης στο σύλλογο της καρδιάς του, τον ΠΑΟΚ, που είχε μείνει ανενεργό από την περίοδο της Κατοχής.

Πηγή: newsit.gr