15 Αύγουστος 2020, 14:53 - Τελευταία Ενημέρωση: 15 Αύγουστος 2020, 14:39

Ένα θαύμα της Παναγίας Χρυσοσπηλιώτισσας: Το παιδί που βρήκε τη φωνή του μπροστά στην εικόνα Της

  • Ένα θαύμα της Παναγίας Χρυσοσπηλιώτισσας: Το παιδί που βρήκε τη φωνή του μπροστά στην εικόνα Της
    Εξωτερική άποψη του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου της Χρυσοσπηλαιώτισσας

Κάθε χρόνο, τέτοια μέρα, γιορτάζεται από εκατομμύρια πιστούς σε όλη τη χώρα, αλλά και εκτός συνόρων από τις κοινότητες των ομογενών, η Κοίμηση και Μετάσταση της Θεοτόκου, που ονομάζεται και Πάσχα του καλοκαιριού.

Στις 15 Αυγούστου, μέσα σε κλίμα κατάνυξης και λαμπρότητας, πανηγυρίζουν ναοί και προσκυνήματα που είναι αφιερωμένα στην Παναγία.

Οι χριστιανοί συρρέουν μαζικά στις εκκλησίες και τιμούν την Υπεραγία Θεοτόκο. Βέβαια φέτος ο Δεκαπενταύγουστος είναι διαφορετικός, καθώς τα περιοριστικά μέτρα κατά της διασποράς του κορονοϊού δεν επιτρέπουν στους πιστούς να γιορτάσουν σύμφωνα με το εθιμοτυπικό της λαμπρής αυτής ημέρας.

Ωστόσο, οι απανταχού Ορθόδοξοι προσκυνούν, προσεύχονται και παρακαλούν την Παναγία να βρίσκεται στο πλευρό τους. Είναι άλλωστε γνωστά τα αναρίθμητα, σύγχρονα θαύματα της Θεοτόκου, τα οποία βίωσαν και βιώνουν καθημερινά συνάνθρωποί μας σε κάθε γωνιά της Γης.

Σήμερα, με αφορμή τη γιορτή της Κοίμησης της Θεοτόκου, παραθέτουμε ένα εκπληκτικό θαύμα που συνέβη στον Ιερό Ναό της Παναγίας Χρυσοσπηλιώτισσας τον Μάιο του 2017.

Ο π. Αθανάσιος Αττάρτ, εφημέριος του ναού, το περιέγραψε ως εξής: «Πριν από 15 μέρες ήρθαν στον καθ’ ημάς Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου-Χρυσοσπηλαιωτίσσης οι γονείς του μικρού Παναγιώτη (3,5 χρονών) ο οποίος δεν είχε μιλήσει ποτέ! Οι γονείς του προσεύχονταν στην Παναγία νυχθημερόν παρακαλώντας τη βοήθεια της!

»Ένα βράδυ είδε την Παναγία στον ύπνο της η μητέρα του παιδιού, που της είπε: ''Φέρε το παιδί να προσκυνήσει την εικόνα μου την Χρυσοσπηλαιώτισσα, στο σπίτι μου που ανακαινίστηκε πρόσφατα''. Η μητέρα άρχισε να ψάχνει πού βρίσκεται αυτή η εκκλησία. Την απάντηση την έδωσε τελικά ο παππούς του παιδιού, που πριν από χρόνια δούλευε κοντά στην Αιόλου.

»Αφού ήρθαν στο ναό και μου διηγήθηκαν όλα όσα συνέβησαν, τους οδήγησα μπροστά στην εικόνα της Παναγίας. Το μικρό παιδί, κρατώντας ένα κερί στο χέρι ασπάστηκε τη χάρη Της και άρχιζε να φωνάζει: "Με λένε Παναγιώτη". Οι λέξεις δεν αρκούν για να διηγηθώ όλα όσα έγιναν εμπρός μου. Οι γονείς σοκαρισμένοι, με δάκρυα στα μάτια, άρχισαν να ευχαριστούν την Παναγία για το μεγάλο θαύμα που έγινε…».

  • Πληροφορίες - φωτογραφίες: Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών.