13 Αύγουστος 2020, 21:11 - Τελευταία Ενημέρωση: 13 Αύγουστος 2020, 21:28

Κατάλληλες για κολύμπι 199 ακτές της Αττικής και των νησιών της

  • Κατάλληλες για κολύμπι 199 ακτές της Αττικής και των νησιών της
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)

Ολοκληρώθηκε ο έλεγχος ασφάλειας και καταλληλότητας των υδάτων σε 199 ακτές του ανατολικού, νότιου και δυτικού παράκτιου μετώπου και των νήσων της Αττικής από τις αρμόδιες Διευθύνσεις Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής της Περιφέρειας Αττικής.

Σύμφωνα με τους δειγματοληπτικούς ελέγχους και βάσει των επιτρεπτών ορίων της σχετικής κοινής υπουργικής απόφασης, όλες οι παραλίες και ακτές της Αττικής που ελέγχθηκαν πληρούν τις μικροβιολογικές παραμέτρους καταλληλότητας.

Οι αναγκαίοι έλεγχοι που υποδεικνύονται από τη Διεύθυνση Υδάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής αφορούν 169 ακτές, παρά ταύτα οι υπηρεσίες της Περιφέρειας προέβησαν σε έλεγχο τριάντα επιπλέον ακτών βάσει της επισκεψιμότητας που παρατηρήθηκε σε αυτές.

Ο έλεγχοι αυτοί, τονίζει μεταξύ άλλων σε δήλωσή του ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, «ήταν η ελάχιστη υποχρέωσή μας απέναντι στους πολίτες που επέλεξαν αυτή τη χρονιά να μην φύγουν για διακοπές, λόγω και της κρίσης του κορονοϊού. Στόχος μας είναι η διασφάλιση της καθαρότητας και καταλληλότητας των υδάτων στις παραλίες της Αττικής Ριβιέρας και η ανάδειξη της φυσικής τους ομορφιάς να αποτελέσουν κίνητρο προσέλευσης εγχώριων και ξένων επισκεπτών».

Το 2019 δεν έγιναν έλεγχοι καταλληλότητας των υδάτων στις ακτές κολύμβησης από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής, διότι δεν υπήρχαν εργαστήρια παραλαβής των δειγμάτων προς ανάλυση. Όπως σημειώνει η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας, φέτος επαναλειτουργούν τα ΚΕΔΥ και οι δειγματοληψίες και οι έλεγχοι γίνονται κανονικά.

  • Δείτε εδώ τον πλήρη κατάλογο των ακτών της Αττικής, ανά Περιφερειακή Ενότητα, που κρίνονται κατάλληλες για κολύμβηση.