13 Αύγουστος 2020, 16:44 - Τελευταία Ενημέρωση: 13 Αύγουστος 2020, 16:27

Δένδιας μετά τη συνάντηση με Νετανιάχου: Κίνδυνος από την τουρκική παραβατικότητα για όλες τις χώρες της περιοχής μας

  • Δένδιας μετά τη συνάντηση με Νετανιάχου: Κίνδυνος από την τουρκική παραβατικότητα για όλες τις χώρες της περιοχής μας
    Στιγμιότυπο από τη συνάντηση Δένδια-Νετανιάχου στο Ισραήλ (φωτ.: Γραφείο Τύπου Υπουργείου Εξωτερικών)

Γύρω από την τουρκική παραβατικότητα που «αποτελεί κίνδυνο για όλες τις χώρες της περιοχής μας», τα ζητήματα ενεργειακής ασφάλειας, τον East Med, καθώς και την οικονομική συνεργασία Ελλάδας-Ισραήλ, εστιάστηκαν οι συνομιλίες του Νίκου Δένδια με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου και τον Γκάμπι Ασκενάζι, όπως τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας από το Ισραήλ.

Αναλυτικά, ο Ν. Δένδιας, μετά τις επαφές που είχε με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ, δήλωσε τα εξής: «Είχα την χαρά σήμερα να γίνω δεκτός από τον πρωθυπουργό, τον κ. Νετανιάχου, και να του μεταφέρω μήνυμα του πρωθυπουργού, του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως επίσης και να έχω εκτεταμένες συνομιλίες με τον συνάδελφό μου και φίλο μου, τον κ. Γκάμπι Ασκενάζι.

»Μου δόθηκε, έτσι, η ευκαιρία να ευχαριστήσω την ισραηλινή πλευρά για την ξεκάθαρη δήλωσή της και τοποθέτησή της στο θέμα της τουρκικής παραβατικής συμπεριφοράς στην Ανατολική Μεσόγειο. Κατέστησα σαφές στους Ισραηλινούς συνομιλητές μου ότι η τουρκική παραβατικότητα αποτελεί κίνδυνο για όλες τις χώρες της περιοχής μας, κίνδυνο για την ασφάλεια και σταθερότητα.

»Είχαμε επίσης την ευκαιρία να αναφερθούμε στα ζητήματα ενεργειακής ασφάλειας και στον East Med. Ακόμα, στην οικονομική συνεργασία των χωρών μας και στις ευκαιρίες που ανοίγονται, είτε στο διμερές πλαίσιο είτε στο πολυμερές πλαίσιο, ανάμεσα στην Ελλάδα, στο Ισραήλ, στην Κύπρο, στις Ηνωμένες Πολιτείες, σε άλλες χώρες της περιοχής.

»Οι σχέσεις της Ελλάδας με το Ισραήλ εμβαθύνονται, αναπτύσσονται.

»Τριάντα χρόνια μετά την αναγνώριση από τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και τη δημιουργία σχέσεων πλήρους διπλωματικής αναγνώρισης, οι σχέσεις της Ελλάδας και του Ισραήλ διανύουν την καλύτερη περίοδό τους».