13 Αύγουστος 2020, 13:34 - Τελευταία Ενημέρωση: 13 Αύγουστος 2020, 13:29

Ναυτική άσκηση Ελλάδας-Γαλλίας στην Ανατολική Μεσόγειο (φωτο, βίντεο)

  • Ναυτική άσκηση Ελλάδας-Γαλλίας στην Ανατολική Μεσόγειο (φωτο, βίντεο)
    Εικόνα από την κοινή άσκηση Ελλάδας-Γαλλίας στην Ανατολική Μεσόγειο

Κοινή ναυτική άσκηση με τη συμμετοχή μέσων και προσωπικού Ελλάδας και Γαλλίας, στη θαλάσσια περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, συμπεριλαμβανομένης της περιοχής την οποία έχει δεσμεύσει με παράνομη NAVTEX η Τουρκία για διεξαγωγή ερευνών, πραγματοποιήθηκε σήμερα (13/8), στο πλαίσιο της διαρκούς στρατιωτικής συνεργασίας των δύο χωρών. 

Οι φρεγάτες του Πολεμικού Ναυτικού «Σπέτσαι», «Αιγαίον», «Λήμνος», «Κουντουριώτης» και γαλλική ομάδα πλοίων (Task Force) αποτελούμενη από το ελικοπτεροφόρο «Tonnerre» και τη φρεγάτα «La Fayette», συμμετείχαν στην εν λόγω άσκηση, η οποία περιελάμβανε προχωρητικούς ελιγμούς, αντικείμενα κοινής επιχειρησιακής σχεδίασης, ανταλλαγής τακτικής εικόνας, επικοινωνιών καθώς και συνεργασία πτητικών μέσων.

Σύμφωνα με το ΓΕΕΕΘΑ, η άσκηση συνέβαλε στην προαγωγή του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, μαχητικής ικανότητας και συνεργασίας των συμμετεχόντων σε συμμαχικό πλαίσιο.
Επίσης, στο πλαίσιο της στρατιωτικής συνεργασίας των δύο χωρών, δύο γαλλικά αεροσκάφη Rafale προσγειώθηκαν και χρησιμοποίησαν για επανεξυπηρέτηση τις εγκαταστάσεις της 115 Πτέρυγας Μάχης στη Σούδα.

  • Φωτογραφίες, βίντεο: ΓΕΕΘΑ.
Gallery