12 Αύγουστος 2020, 15:55 - Τελευταία Ενημέρωση: 12 Αύγουστος 2020, 15:52

Στη Θεσσαλονίκη εκτάκτως ο Σωτήρης Τσιόδρας – 35 κρούσματα σε οίκο ευγηρίας

  • Στη Θεσσαλονίκη εκτάκτως ο Σωτήρης Τσιόδρας – 35 κρούσματα σε οίκο ευγηρίας
    Ο επιστημονικός συνεργάτης του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παναγιώτης Στόλης)

Με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας & Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά, μεταβαίνουν στη Θεσσαλονίκη ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό Σωτήρης Τσιόδρας μαζί τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου.

Λίγο νωρίτερα, είχε γνωστό ότι στην κλινική Covid-19 απλής νοσηλείας του νοσοκομείου «Παπανικολάου» νοσηλεύονται από χθες το βράδυ επτά ηλικιωμένοι από οίκο ευγηρίας της Θεσσαλονίκης.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ενημέρωση από το νοσοκομείο, οι επτά ηλικιωμένοι ήρθαν διαγνωσμένοι θετικοί για κορονοϊό στην εφημερία Covid του νοσοκομείου και η υγεία τους είναι ήδη επιβαρυμένη και από άλλα θέματα. Για την ώρα δεν υπάρχουν νεώτερα για την υγεία τους, σύμφωνα με την ίδια πληροφόρηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στον οίκο ευγηρίας καταγράφηκαν τουλάχιστον 35 θετικά κρούσματα κορονοϊού. Τα πρώτα κρούσματα εντοπίστηκαν σε επτά ηλικιωμένους, δύο άντρες και πέντε γυναίκες, ηλικίας από 85-92 χρονών, καθώς και σε μια εργαζόμενη.  

Οι επτά ηλικιωμένοι νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Παπανικολάου, λόγω της επιβαρυμένης κατάστασης της υγείας τους. Ένας ακόμα ηλικιωμένος μεταφέρεται με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο, ενώ σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία ιχνηλάτησης (από τον οίκο ευγηρίας έχουν ληφθεί περισσότερα από 170 δείγματα).

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / voria.gr.