12 Αύγουστος 2020, 13:51 - Τελευταία Ενημέρωση: 12 Αύγουστος 2020, 12:49

Καστανιά Ημαθίας: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Παναγία Σουμελά ενόψει Δεκαπενταύγουστου

  • Καστανιά Ημαθίας: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Παναγία Σουμελά ενόψει Δεκαπενταύγουστου
    (Φωτ.: pontos-news.gr)

Αλλαγές στην κυκλοφορία των οχημάτων θα πραγματοποιηθούν από την ΕΛΑΣ, από τις 13 έως τις 15 Αυγούστου στην Καστανιά Ημαθίας, για το καθιερωμένο προσκύνημα του Δεκαπενταύγουστου στην Ιερά Μονή Παναγίας Σουμελά.

Σκοπός των μέτρων είναι η ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας και κίνησης πεζών και προσκυνητών, η πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, η εξυπηρέτηση και ασφάλεια του κοινού κατά τις θρησκευτικές εκδηλώσεις στην μονή.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα αρχίσουν την Πέμπτη (13/8) στις 12:00 και θα λήξουν το Σάβατο (15/8) στις 22:00.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Αστυνομική Διεύθυνση Ημαθίας, θα ισχύουν τα εξής μέτρα:

  • Το τμήμα της Δημοτικής οδού, από διασταύρωση «Γκέκα» - Ιερά Μονή Παναγίας Σουμελά - χωριό Καστανιά - διασταύρωση «Γρα-Γρου», σαν μοναδική οδό κατεύθυνσης (μονόδρομος) απαγορευμένης της αντιθέτου κυκλοφορίας (ανόδου) από το χωριό Καστανιά προς την Ιερά Μονή.
  • Απαγόρευση εισόδου και κίνησης των οχημάτων, στην Πλατεία-Περίβολο της Ιερά Μονής, καθώς και στο τμήμα που περιλαμβάνεται μεταξύ της διασταύρωσης της Δημοτικής οδού προς Καστανιά (έμπροσθεν ξενώνων) και της Ιερά Μονής, πλην οχημάτων ανεφοδιασμού, προσκεκλημένων και υπηρεσιακών.
  • Απαγόρευση στάσης και στάθμευσης όλων των οχημάτων, σε όλο το μήκος του οδοστρώματος της Δημοτικής οδού που συνδέει την ΕΠ.Ο.4 Βέροιας-Κοζάνης (από διασταύρωση "Γκέκα"), με το χωριό Καστανιά (διασταύρωση «Γρα-Γρου»), καθώς και στο τμήμα της οδού από διασταύρωση έμπροσθεν ξενώνων έως την Πλατεία που βρίσκεται εντός του κυρίως χώρου της Ιεράς Μονής.
Εκδηλωσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ15
ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ
2020