11 Αύγουστος 2020, 14:21 - Τελευταία Ενημέρωση: 11 Αύγουστος 2020, 14:55

Η Τουρκία θα δώσει άδειες για έρευνες σε νέες περιοχές της Αν. Μεσογείου αυτόν το μήνα

  • Τσαβούσογλου: Η Τουρκία περιμένει συγκεκριμένα πράγματα από την ΕΕ (βίντεο)
    Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου (φωτ αρχείου.: EPA / Valentin Flauraud)

Δεν έχουν τέλος οι προκλήσεις της Άγκυρας. Όπως μεταδίδει το Reuters, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου ανακοίνωσε σήμερα ότι η Τουρκία θα εκδώσει άδειες για σεισμικές έρευνες και θαλάσσιες γεωτρήσεις, σε νέες περιοχές της Ανατολικής Μεσογείου μέχρι τα τέλη Αυγούστου και θα συνεχίσει τις δραστηριότητές της στην περιοχή.

Σε συνέντευξη Τύπου στην Άγκυρα, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας ανέφερε ότι η χώρα του θα εκδώσει νέες άδειες για δραστηριότητες κοντά στα δυτικά σύνορα της «υφαλοκρηπίδας» της και θα συνεχίσει «κάθε είδους σεισμικές έρευνες και θαλάσσιες γεωτρήσεις» στην περιοχή.

Όπως σημειώνει το Reuters, οι δύο σύμμαχοι του ΝΑΤΟ, Ελλάδα και Τουρκία, έχουν διαφωνίες στην Ανατολική Μεσόγειο και τον προηγούμενο μήνα η κατάσταση εκτονώθηκε μετά από παρέμβαση της Γερμανίδας καγκελάριου Άνγκελα Μέρκελ. Γεγονός που οδήγησε την Άγκυρα στη διακοπή των δραστηριοτήτων της στην περιοχή, αλλά ο πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε την Παρασκευή ότι η Τουρκία συνεχίζει τις επιχειρήσεις της μετά την ανακοίνωση της Ελλάδας για τη θαλάσσια συμφωνία με την Αίγυπτο.