23 Μάιος 2014, 09:45 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 19:35

Λαμπαδηφορία μνήμης στην Αγία Βαρβάρα σε κλίμα έντονης συγκίνησης

  • Λαμπαδηφορία μνήμης στην Αγία Βαρβάρα σε κλίμα έντονης συγκίνησης

Λαμπαδηφορία μνήμης στην Αγία Βαρβάρα σε κλίμα έντονης συγκίνησης

Ο Σύλλογος Ποντίων Αγίας Βαρβάρας «Ο Φάρος», πραγματοποίησε Εκδήλωση Μνήμης την Παρασκευή 9 Μάη 2014, αφιερωμένη στην «19η Μαϊου: Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού», αποδίδοντας ελάχιστο φόρο τιμής στους 353.000 Έλληνες του Πόντου που εξοντώθηκαν από τους Τούρκους με το πιο βάρβαρο τρόπο κατά τα έτη 1916-1923.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με Λαμπαδηφορία

Σε κλίμα συγκίνησης και φορτισμένες στιγμές, η πομπή φτάνει στην πλατεία "19ης Μαϊου", όπου τους υποδέχονται με χειροκροτήματα. Είναι κάθε χρόνο εδώ και τιμούν με την παρουσία τους τη μνήμη των 353.000 συμπατριωτών τους.

Μπροστά στο μνημείο «Αγώνων & Θυσιών του Ποντιακού Ελληνισμού» γίνεται Επιμνημόσυνη Δέηση στη μνήμη των χιλιάδων προγόνων μας, θυμάτων της γενοκτονίας.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Σοφία Σαββίδου, έκανε Ιστορική Αφήγηση με αναφορά στα γεγονότα που σηματοδότησαν τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και τα παιδιά από όλα τα τμήματα του συλλόγου, καθώς και το τμήμα ενηλίκων, μετέφεραν τους παρευρισκόμενους στις αλησμόνητες Πατρίδες με τραγούδια, ποιήματα και με δρώμενα.

Ακολούθησε Κατάθεση στεφάνων, ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου και ενός λεπτού σιγή.

Η εκδήλωση έκλεισε με τον Πυρρίχιο χορό

Δείτε φωτογραφίες στο τέλος του άρθρου.

Gallery