10 Αύγουστος 2020, 16:28 - Τελευταία Ενημέρωση: 10 Αύγουστος 2020, 16:25

Εισαγγελική έρευνα για τις πλημμύρες στην Εύβοια

  • Εισαγγελική έρευνα για τις πλημμύρες στην Εύβοια
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Μπελτές)

Διπλή έρευνα για αδικήματα που φθάνουν ακόμα και σε βαθμό κακουργήματος ανοίγει ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χαλκίδας Δημήτρης Προκοπίου, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ.

Στόχος να διερευνηθούν τα αίτια που οδήγησαν στην τραγωδία και να αποδοθούν τυχόν ευθύνες για το θάνατο οκτώ ανθρώπων και την τεράστια καταστροφή περιουσιών και υποδομών.

Η πρώτη κατεπείγουσα παραγγελία δόθηκε στο ανακριτικό της Πυροσβεστικής Χαλκίδας για το κακούργημα της «πρόκλησης πλημμυρών με κοινό κίνδυνο για ανθρώπους και επιγενόμενους θανάτους κατά συρροή»

Η δεύτερη είναι στην πταισματοδίκη Χαλκίδας, με αίτημα να αναζητηθούν τυχόν ευθύνες από πράξεις ή παραλείψεις που ανάγονται σε πιθανές παράνομες επιχωματώσεις ή παράνομες δομήσεις στην κοίτη του ποταμού Λήλαντα, ή σε οποιοδήποτε άλλο σημείο που πλημμύρισε. Στο επίκεντρο αναμένεται να βρεθούν, εκτός από τους ιδιώτες, και στελέχη υπηρεσιών που δεν έπραξαν το καθήκον τους.

Για το θέμα θα οριστεί πραγματογνώμονας που θα συντάξει πόρισμα, ενώ την Τρίτη θα μεταβεί αντιεισαγγελέας στις πληγείσες περιοχές.