9 Αύγουστος 2020, 21:45 - Τελευταία Ενημέρωση: 9 Αύγουστος 2020, 21:09

Έκτακτα μέτρα για τον κορονοϊό στον Αμπελώνα Λάρισας

  • Επείγουσα ανακοίνωση Χαρδαλιά για την Ασούρα, την αυριανή μουσουλμανική γιορτή
    Ο Νίκος Χαρδαλιάς (φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)

Έκτακτα μέτρα, λόγω των αυξημένων κρουσμάτων κορονοϊού των τελευταίων ημερών, για την κοινότητα του Αμπελώνα του Δήμου Τυρνάβου Λάρισας λήφθηκαν σήμερα από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ) και θα τεθούν σε ισχύ από αύριο και για τις επόμενες δέκα ημέρες.

Συγκεκριμένα, με βάση τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα στην τοπική κοινότητα του Αμπελώνα του Δήμου Τυρνάβου Λάρισας, με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά, σε συνεννόηση με τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόρδα και με απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασία Βασίλειου Παπαγεωργίου, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου Covid-19, αποφασίστηκαν τα κάτωθι περιοριστικά μέτρα:

  • Απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 23.00 έως τις 07.00 της επομένης.
  • Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως live πάρτυ, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κλπ.
  • Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.
  • Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.
  • Υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλη την περιοχή τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

Σημειώνεται ότι σε συνεννόηση με το υπουργείο Οικονομικών για τις επιχειρήσεις που επηρεάζονται, δύναται σε αναστολή σύμβασης εργασίας των εργαζομένων (αναμένεται έκδοση ΚΥΑ με τις επιχειρήσεις που θα δικαιούνται υπαγωγή στη σχετική ρύθμιση).

Τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα ισχύουν για 10 ημέρες από τις 06:00 της 10ης Αυγούστου έως και τις 06:00 της 20ής Αυγούστου 2020.