9 Αύγουστος 2020, 20:47 - Τελευταία Ενημέρωση: 9 Αύγουστος 2020, 20:53

Έξι οι νεκροί από τις πλημμύρες στην Εύβοια – Έρευνες για δύο αγνοούμενους

  • Έξι οι νεκροί από τις πλημμύρες στην Εύβοια – Έρευνες για δύο αγνοούμενους
    Εικόνα από τα ακραία πλημμυρικά φαινόμενα στο Μπούρτζι της Εύβοιας (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παναγιώτης Κούρος)

Μεγαλώνει, δυστυχώς, ο τραγικός απολογισμός των θυμάτων από τις φονικές πλημμύρες στην Εύβοια. Όπως έκανε γνωστό πριν από λίγο το Πυροσβεστικό Σώμα, πλέον οι άνθρωποι που έχουν χάσει τη ζωή τους είναι έξι.

Συγκεκριμένα, χωρίς τις αισθήσεις τους βρέθηκαν: ένα βρέφος και δύο ενήλικες από την περιοχή Πολιτικά, δύο ακόμη ενήλικες από την περιοχή Μπούρτζι καθώς και ένα ακόμη άτομο από την περιοχή Αμφιθέα. Σύμφωνα με πληροφορίες, το έκτο θύμα της κακοκαιρίας είναι μια 38χρονη γυναίκα που εντοπίστηκε νεκρή, το απόγευμα της Κυριακής, κοντά στην Αμφιθέα.

Από την Πυροσβεστική επισημαίνεται ότι συνεχίζονται οι έρευνες για την αναζήτηση δύο αγνοούμενων ατόμων από τις περιοχές Μπούρτζι και Αμφιθέα.

Η Πυροσβεστική έως τώρα έχει δεχθεί 664 κλήσεις οι περισσότερες εκ των οποίων αφορούν αντλήσεις υδάτων. Επιπλέον, έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 97 παροχές βοηθείας για απομακρύνσεις ατόμων τα οποία έχουν μεταφερθεί σε ασφαλές σημεία από οχήματα και οικίες. Ειδικότερα:

  • το Πυροσβεστικό Σώμα έχει πραγματοποιήσει 82 απομακρύνσεις ατόμων εκ των οποίων: 54 απομακρύνσεις με επίγεια μέσα και 28 ακόμη με 1 Ε/Π SAR και
  • το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) έχει πραγματοποιήσει 15 απομακρύνσεις ατόμων με 2 Ε/Π SAR.

Για τον εναέριο συντονισμό των δυνάμεων επιχειρούν δύο ελικόπτερα του ΠΣ και της ΕΛΑΣ. Η Πυροσβεστική καλεί τους πολίτες μας, στις περιοχές που εκδηλώθηκαν τα πλημμυρικά φαινόμενα, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.