9 Αύγουστος 2020, 16:49 - Τελευταία Ενημέρωση: 9 Αύγουστος 2020, 16:00

Επιμένει ο Μακρόν στη διεθνή έρευνα για την έκρηξη στη Βηρυτό

  • Επιμένει ο Μακρόν στη διεθνή έρευνα για την έκρηξη στη Βηρυτό
    Ο Εμανουέλ Μακρόν επισκέφθηκε το κατεστραμμένο λιμάνι της Βηρυτού (φωτ.: EPA / Dalati Nohra)

Τη βεβαιότητα ότι η διεθνής κοινότητα χρωστάει στο λαό του Λιβάνου την υποστήριξή της, εξέφρασε ο Εμανουέλ Μακρόν κατά την έναρξη της διεθνούς τηλεδιάσκεψης δωρητών υπό την αιγίδα του ΟΗΕ. «Πρέπει να δράσουμε γρήγορα και αποτελεσματικά, ώστε η βοήθεια αυτή να πάει άμεσα εκεί που την χρειάζονται», πρόσθεσε.

Μακρόν: Το μέλλον του Λιβάνου βρίσκεται σε κίνδυνο.

Όπως έκανε και κατά την επίσκεψή του στη Βηρυτό δύο ημέρες μετά τη φονική έκρηξη στο λιμάνι της πόλης, ο Γάλλος πρόεδρος πρότεινε τη διενέργεια διεθνούς έρευνας, κάτι που προς το παρόν απορρίπτεται από την κυβέρνηση της Λιβύης.

«Η προσφορά βοήθειας συμπεριλαμβάνει την υποστήριξη για την πραγματοποίηση μιας αντικειμενικής, αξιόπιστης και ανεξάρτητης έρευνας», εξήγησε.

Στη διεθνή τηλεδιάσκεψη λαμβάνει μέρος και ο Έλληνας πρωθυπουργός μετά από πρόσκληση του Γάλλου προέδρου. Επίσης μετέχουν: ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντελφατάχ Σίσι, o βασιλιάς της Ιορδανίας Αμπντουλάχ, οι πρωθυπουργοί της Ιταλίας Τζουζέπε Κόντε και της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ, o πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Χάικο Μάας.