9 Αύγουστος 2020, 12:24 - Τελευταία Ενημέρωση: 9 Αύγουστος 2020, 12:19

Προκαταβολή φόρου: Με διαδικασία εξπρές η μείωση για τις επιχειρήσεις

  • Προκαταβολή φόρου: Με διαδικασία εξπρές η μείωση για τις επιχειρήσεις
    Γιώργος Πιτσιλής και Χρήστος Σταϊκούρας (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Κώστας Τσιρώνης)

Επιταχύνεται σημαντικά η διαδικασία μείωσης του συντελεστή προκαταβολής φόρου για τις επιχειρήσεις που την δικαιούνται και έχουν ήδη υποβάλει τη φορολογική τους δήλωση.

Σύμφωνα με πηγές της ΑΑΔΕ που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, με βάση τον επιχειρησιακό σχεδιασμό και την εγκύκλιο του διοικητή Γιώργου Πιτσιλή που θα δοθεί στη δημοσιότητα αύριο, αρκούν μόλις πέντε λεπτά για την επανυποβολή της δήλωσης, με τα ίδια ακριβώς στοιχεία της αρχικής ώστε να υπολογιστεί ο φόρος με τον μειωμένο συντελεστή προκαταβολής.

Με τον τρόπο αυτό, παρέχεται η δυνατότητα σε πάνω από 350.000 επιχειρήσεις να επωφεληθούν άμεσα από το μέτρο. Σε αντίθετη περίπτωση, σύμφωνα με την αρμόδια διεύθυνση φορολογικών εφαρμογών της ΑΑΔΕ, η σχετική διαδικασία θα διαρκούσε έως και πέντε μήνες.

Για το σκοπό αυτό οι δικαιούχοι θα λάβουν ένα εξατομικευμένο μήνυμα στη θυρίδα τους στο myTaxisnet με τις σχετικές οδηγίες. Η προθεσμία για την υποβολή της τροποποιητικής λήγει στις 30 Δεκεμβρίου.

Όσοι από τη Δευτέρα θα υποβάλουν για πρώτη φορά τη δήλωση τους, θα λάβουν την εκκαθάριση του φόρου απευθείας με το νέο μειωμένο συντελεστή προκαταβολής.