9 Αύγουστος 2020, 12:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 9 Αύγουστος 2020, 13:12

Κακοκαιρία στην Εύβοια: Αυξάνονται οι νεκροί, ανάμεσά τους και ένα βρέφος

  • Εύβοια: Οι ελληνικές τράπεζες «έτοιμες να συνδράμουν» νοικοκυριά και επιχειρήσεις
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
  • Κακοκαιρία στην Εύβοια: Αυξάνονται οι νεκροί, ανάμεσά τους και ένα βρέφος
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
  • Κακοκαιρία στην Εύβοια: Αυξάνονται οι νεκροί, ανάμεσά τους και ένα βρέφος
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Την εφιαλτική νύχτα διαδέχτηκε ένα πρωινό καταστροφής και απόγνωσης στην κεντρική Εύβοια, όπου τα Πολιτικά, τα Ψαχνά, το Μπούρτζι, τα Πολίτικα, το Λευκαντί, ο Σταυρός, το Κοντοδεσπότι και η Χαλκίδα έχουν υποστεί μεγάλες καταστροφές λόγω της υπερχείλισης των χειμάρρων Μασσαπίθου στα Ψαχνά, του ρέματος των Πολιτικών και του Λήλα στο Λευκαντί.

Το κύμα κακοκαιρίας αφήνει πίσω του και τουλάχιστον τρεις νεκρούς, στα Πολιτικά.

Δύο ηλικιωμένοι, μία 86χρονη και ένας 85χρονος, βρέθηκαν νεκροί μέσα στα σπίτια τους. Στο ίδιο χωριό εντοπίστηκε νεκρό και βρέφος 8 μηνών. Η οικογένειά του παραθέριζε στην περιοχή και μετά το ξέσπασμα της κακοκαιρίας το αναζητούσε μάταια μέσα στα νερά.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ υπάρχει και τέταρτος νεκρός, ένας 39χρονος στο Μπούρτζι όπου συνεχίζονται οι διασώσεις με τα super puma.

Σε πολλές περιοχές το νερό ξεπερνά το 1 μέτρο και η προσέγγιση των εγκλωβισμένων γίνεται μόνο από αέρος και με πλωτά μέσα. Στην περιοχή μεταβαίνει ο Νίκος Χαρδαλιάς, ενώ συνεχής είναι η ενημέρωση του πρωθυπουργού, όπως λένε κυβερνητικές πηγές.

Η Πυροσβεστική έχει δεχθεί 495 κλήσεις, οι περισσότερες εκ των οποίων αφορούν αντλήσεις υδάτων. Έως τώρα έχουν πραγματοποιηθεί από οχήματα και σπίτια 47 απεγκλωβισμοί, ενώ οκτώ άτομα απομακρύνθηκαν με ελικόπτερα από εναέριους διασώστες της 1ης ΕΜΑΚ.

Για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος της κακοκαιρίας αξίζει να σημειωθεί ότι ο  μετεωρολογικός σταθμός του Αστεροσκοπείου Αθηνών στη Στενή της Εύβοιας κατέγραψε πάνω από 300 χιλιοστά βροχής σε διάστημα οκτώ ωρών.