9 Αύγουστος 2020, 11:29 - Τελευταία Ενημέρωση: 9 Αύγουστος 2020, 12:36

Κακοκαιρία στην Εύβοια: Με πλωτά και ελικόπτερα οι απεγκλωβισμοί

  • Κακοκαιρία στην Εύβοια: Με πλωτά και ελικόπτερα οι απεγκλωβισμοί
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
  • Κακοκαιρία στην Εύβοια: Με πλωτά και ελικόπτερα οι απεγκλωβισμοί
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Εφιαλτική νύχτα έζησε η κεντρική Εύβοια την οποία χτύπησε με σφοδρότητα η κακοκαιρία «Θάλεια». Ψαχνά, Πολιτικά, Μπούρτζι, Πολίτικα, Λευκαντί, Σταυρός, Κοντοδεσπότι και Χαλκίδα έχουν πλημμυρίσει, ενώ δύο ηλικιωμένοι εντοπίστηκαν νεκροί μέσα στα σπίτια τους στα Πολιτικά.

Η καταστροφή οφείλεται στην υπερχείλιση των χειμάρρων Μασσαπίθου στα Ψαχνά, του ρέματος των Πολιτικών και του Λήλα στο Λευκαντί.

Η Πυροσβεστική έχει δεχθεί 495 κλήσεις, οι περισσότερες εκ των οποίων αφορούν αντλήσεις υδάτων. Έως τώρα έχουν πραγματοποιηθεί από οχήματα και σπίτια 47 απεγκλωβισμοί, ενώ οκτώ άτομα απομακρύνθηκαν με ελικόπτερα από εναέριους διασώστες της 1ης ΕΜΑΚ.

Επί τόπου βρίσκονται 83 πυροσβέστες και πεζοπόρο τμήμα με ειδικό εξοπλισμό, 31 οχήματα, ειδικά οχήματα καθώς και τρεις διασωστικές λέμβοι από την 1η, 7η και 8η ΕΜΑΚ.

Επίσης, ενεργούν στις πλημμυρισμένες περιοχές εναέριοι διασώστες του Πυροσβεστικού Σώματος από την 1η ΕΜΑΚ με ένα ελικόπτερο, καθώς και ένα ακόμη ελικόπτερο για εναέρια επιτήρηση και συντονισμό των δυνάμεων που επιχειρούν.

Συνδρομή παρέχουν το Λιμενικό Σώμα με ένα πλωτό μέσο και ένα ελικόπτερο έρευνας και διάσωσης, και η Τοπική Αυτοδιοίκηση με μηχανήματα έργου.