9 Αύγουστος 2020, 11:03 - Τελευταία Ενημέρωση: 9 Αύγουστος 2020, 10:56

Η ποντιακή κουζίνα συστήθηκε σε κατοίκους και επισκέπτες του Ναυπλίου (βίντεο, φωτο)

  • Η ποντιακή κουζίνα συστήθηκε σε κατοίκους και επισκέπτες του Ναυπλίου (βίντεο, φωτο)
    (Φωτ.: Facebook / Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας)
  • Η ποντιακή κουζίνα συστήθηκε σε κατοίκους και επισκέπτες του Ναυπλίου (βίντεο, φωτο)
    (Φωτ.: Facebook / Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας)
  • Η ποντιακή κουζίνα συστήθηκε σε κατοίκους και επισκέπτες του Ναυπλίου (βίντεο, φωτο)
    (Φωτ.: Facebook / Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας)
  • Η ποντιακή κουζίνα συστήθηκε σε κατοίκους και επισκέπτες του Ναυπλίου (βίντεο, φωτο)
    (Φωτ.: Facebook / Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας)
  • Η ποντιακή κουζίνα συστήθηκε σε κατοίκους και επισκέπτες του Ναυπλίου (βίντεο, φωτο)
    (Φωτ.: Facebook / Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας)
  • Η ποντιακή κουζίνα συστήθηκε σε κατοίκους και επισκέπτες του Ναυπλίου (βίντεο, φωτο)
    (Φωτ.: Facebook / Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας)
  • Η ποντιακή κουζίνα συστήθηκε σε κατοίκους και επισκέπτες του Ναυπλίου (βίντεο, φωτο)
    (Φωτ.: Facebook / Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας)
  • Η ποντιακή κουζίνα συστήθηκε σε κατοίκους και επισκέπτες του Ναυπλίου (βίντεο, φωτο)
    (Φωτ.: Facebook / Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας)
  • Η ποντιακή κουζίνα συστήθηκε σε κατοίκους και επισκέπτες του Ναυπλίου (βίντεο, φωτο)
    (Φωτ.: Facebook / Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας)
  • Η ποντιακή κουζίνα συστήθηκε σε κατοίκους και επισκέπτες του Ναυπλίου (βίντεο, φωτο)
    (Φωτ.: Facebook / Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας)
  • Η ποντιακή κουζίνα συστήθηκε σε κατοίκους και επισκέπτες του Ναυπλίου (βίντεο, φωτο)
    (Φωτ.: Facebook / Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας)
  • Η ποντιακή κουζίνα συστήθηκε σε κατοίκους και επισκέπτες του Ναυπλίου (βίντεο, φωτο)
    (Φωτ.: Facebook / Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας)

Σιρόν, σορβά, πιροσκί, ωτία, και υβριστόν. Γεύσεις της ποντιακής κουζίνας που είναι συνδεδεμένες με τη μνήμη. Ξινόμαυρο κρασί, τσίπουρο και ροδάκινα Naougusta. Προϊόντα από τη γη της Νάουσας, η οποία έθρεψε και συνεχίζει να θρέφει Πόντιους που βρήκαν εκεί τη δεύτερη πατρίδα τους μετά τον ξεριζωμό.

Το βράδυ της Παρασκευής στην Πλατεία Τριών Ναυάρχων στο Ναύπλιο κάτοικοι και επισκέπτες της πόλης είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τον παραπάνω συνδυασμό, στο πλαίσιο του 4ου Φεστιβάλ «Ανάπλεια».

Φέτος ο Δήμος Ναυπλιέων αποφάσισε να αφιερώσει το φεστιβάλ στον Πόντο, και όπως είναι φυσικό δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι ποντιακές γεύσεις. Για το λόγο αυτό ταξίδεψαν από τη Νάουσα μέλη της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων - Εθνικής Βιβλιοθήκης Αργυρουπόλεως, που μαγείρεψαν σε πραγματικό χρόνο, με μάσκες και διαχωριστικά ώστε να μην έρχονται σε άμεση επαφή με τον κόσμο.

Μεταξύ αυτών που βρέθηκαν στην Πλατεία Τριών Ναυάρχων και ο Μανούσος Μανουσάκης, ο οποίος την Πέμπτη, κατά την έναρξη του φεστιβάλ, βραβεύτηκε από το Δήμο Ναυπλιέων για την προσφορά του μέσα από το «Κόκκινο ποτάμι».

Εκδηλωσεις
ΠΕΜΠΤΗ06
ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ
2020
21:00
«Ανάπλεια» για τέταρτη χρονιά από το Δήμο Ναυπλιέων.