7 Αύγουστος 2020, 21:35 - Τελευταία Ενημέρωση: 7 Αύγουστος 2020, 21:25

Πώς θα ενημερωθούν οι επιχειρήσεις για τη μείωση προκαταβολής φόρου

  • Πώς θα ενημερωθούν οι επιχειρήσεις για τη μείωση προκαταβολής φόρου
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Νίκος Λώλης)

Τη Δευτέρα αναμένεται να ενημερωθούν οι επιχειρήσεις μέσω προσωποποιημένου μηνύματος στο myTAXISnet για τη μείωση του συντελεστή της προκαταβολής φόρου που δικαιούνται, ενώ παράλληλα στο ΤΑΧΙS θα αναρτηθούν οι νέοι μειωμένοι συντελεστές.

Σύμφωνα με την απόφαση που υπεγράφη από τον υφυπουργό Οικονομικών Απόστολο Βεσυρόπουλο, οι επιχειρήσεις (ατομικές και νομικά πρόσωπα) που δικαιούνται μείωση της προκαταβολής και έχουν υποβάλει ήδη φορολογική δήλωση εισοδήματος για το 2019 μπορούν να επωφεληθούν κάνοντας τροποποιητική δήλωση μέχρι και τις 30 Δεκεμβρίου.

Επιχειρήσεις που δεν έχουν υποβάλει αρχική δήλωση φόρου εισοδήματος, θα την κάνουν απευθείας με το μειωμένο συντελεστή προκαταβολής φόρου.

«Μηδενίζουμε την προκαταβολή φόρου για τις εποχικές επιχειρήσεις που πραγματοποίησαν πάνω από το 50% του ετήσιου τζίρου τους το τρίμηνο Ιουλίου-Αυγούστου-Σεπτεμβρίου του 2019. Παράλληλα, θα ισχύσουν κλιμακωτές μειώσεις της προκαταβολής φόρου ανάλογα με το ποσοστό μείωσης του τζίρου. Το ποσοστό κυμαίνεται από το 30% έως το 70% και φτάνει ακόμα και στο μηδενισμό της προκαταβολής φόρου για επιχειρήσεις που έχασαν πάνω από το 35%», δήλωσε ο Απόστολος Βεσυρόπουλος.