7 Αύγουστος 2020, 19:58 - Τελευταία Ενημέρωση: 7 Αύγουστος 2020, 19:32

Συνελήφθη στο Καβούρι υψηλόβαθμο στέλεχος της ρωσικής μαφίας

  • Άγριος ξυλοδαρμός 17χρονου από ομάδα 20 ανηλίκων – Τέσσερις συλλήψεις
    (Φωτ.: ΧΚ)

Το αυτόφωρο για την παράβαση του νόμου περί όπλων, έγινε τελικά σύλληψη για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και ξέπλυμα μαύρου χρήματος για τον «Vor V Zakone» (κλέφτη του νόμου) που εντοπίστηκε στο Καβούρι.

Πρόκειται για υψηλόβαθμο στέλεχος της ρωσικής μαφίας που αναζητούνταν με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης από τις ισπανικές Αρχές.

Οι Έλληνες αστυνομικοί που βρίσκονταν εδώ και καιρό στα ίχνη του τον σταμάτησαν τις πρωινές ώρες της Τρίτης για έλεγχο. Στο αυτοκίνητό του βρέθηκε σπρέι πιπεριού και θήκη πιστολιού και έτσι κρατήθηκε στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας. Επίσης, δήλωσε Γεωργιανός δείχνοντας διαβατήριο που αποδείχθηκε πλαστό.

Ο καταζητούμενος τα τελευταία χρόνια διέμενε μόνιμα στη Βάρκιζα και χρησιμοποιούσε διαφορετικά στοιχεία, είτε ως Ρώσος είτε ως Γεωργιανός, με ηλικία 36, 37 ή 39 ετών. Το Vor V Zakone που του αποδόθηκε το 2004 λόγω της δράσης του θεωρείται ιδιαιτέρως τιμητικός τίτλος στο ρωσόφωνο οργανωμένο έγκλημα.

Η «στέψη» του έγινε μετά από τη συναίνεση δύο ηγετικών στελεχών της ρωσικής μαφίας, τα οποία λίγα χρόνια αργότερα κατέλαβαν τις θέσεις του αρχηγού και του υπαρχηγού της οργάνωσης.