7 Αύγουστος 2020, 11:35 - Τελευταία Ενημέρωση: 7 Αύγουστος 2020, 11:17

Η Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων Αυστραλίας για τη Γενοκτονία των Ασσυρίων

  • Η Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων Αυστραλίας για τη Γενοκτονία των Ασσυρίων
    Μνημείο Γενοκτονίας Αρμενίων-Ασσυρίων στη Ροζάβα (Φωτ.: Gilgo@agirecudi / Twitter)

Κάθε χρόνο στις 7 Αυγούστου οι απανταχού κοινότητες των Ασσυρίων τιμούν τη Γενοκτονία των προγόνων τους. Την ημέρα αυτήν το 1933 πάνω από 3.000 Ασσύριοι –άντρες, γυναίκες και παιδιά– σφαγιάστηκαν από Κούρδους ατάκτους και Ιρακινούς στρατιώτες στην πόλη Σιμέλε. Το ΔΣ της Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων Αυστραλίας εξέδωσε δελτίο Τύπου εκφράζοντας την συμπαράστασή του στον ασσυρικό λαό.

«Ευχόμαστε ολόψυχα από καρδιάς υ'είαν κ' ευλοΐαν, και να θυμάστε ότι είμαστε πάντα μαζί σας» καταλήγει το ΔΤ που συνυπογράφεται από τον πρόεδρο Παναγιώτη Στεφανίδη και τον γενικό γραμματέα Νικόλαο Μακρίδη.

«Είμαστε δίπλα σας στις εκδηλώσεις μνήμης και επικρίνουμε όχι μόνο την τρομακτική επίθεση κατά των Ασσυριακού λαού, αλλά καταγγέλλουμε αυτήν την επίθεση ως επίθεση κατά της ανθρωπότητας.

»Καλούμε την αυστραλιανή κυβέρνηση, και όλες τις κυβερνήσεις, να λάβουν θέση για την προστασία των Ασσυρίων που υποφέρουν αυτήν την ημέρα. Οι Ασσύριοι χρειάζονται την προστασία και την υποστήριξή μας ως άνθρωποι των οποίων οι αξίες για την ανθρωπότητα είναι σύμφωνες με τις δικές μας, ως Έλληνες, αλλά και ως Αυστραλοί» αναφέρεται μεταξύ άλλων στο δελτίο.

  • Διαβάστε όλο το ΔΤ εδώ.