6 Αύγουστος 2020, 22:51 - Τελευταία Ενημέρωση: 6 Αύγουστος 2020, 22:58

Πόρος: Περιοριστικά μέτρα για μπαρ, πάρτι, λαϊκές αγορές στο νησί λόγω κορονοϊού

  • Πόρος: Περιοριστικά μέτρα για μπαρ, πάρτι, λαϊκές αγορές στο νησί λόγω κορονοϊού
    (Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Τα νέα βεβαρημένα επιδημιολογικά δεδομένα στο νησί του Πόρου υπαγόρευσαν τη λήψη σειράς μέτρων για την προστασία του τοπικού πληθυσμού και των επισκεπτών από τον νέο κορονοϊό SARS-CoV-2.  

Τα περιοριστικά μέτρα ισχύουν για 10 ημέρες από τις 06:00 της 07-08-2020 έως και 17-8-2020 και ώρα 06:00.

Αποφασίστηκαν κατά την έκτακτη σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας, με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά, σε συνεννόηση με τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόρδα και με απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλειου Παπαγεωργίου. Συγκεκριμένα:   

  1. Επιβάλλεται απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 23.00 έως τις 07.00 της επομένης.
  2. Αναστέλλεται κάθε είδους εκδήλωση όπως live πάρτυ, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κτλ.
  3. Απαγορεύεται κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.
  4. Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπεζοκάθισμα έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α' βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.
  5. Γίνεται υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλο το νησί τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

Όσον αφορά τις επιχειρήσεις που επηρεάζονται από τα νέα περιοριστικά μέτρα, σε συνεννόηση με το υπουργείο Οικονομικών, δύναται σε αναστολή σύμβασης εργασίας των εργαζομένων (αναμένεται έκδοση ΚΥΑ με τις επιχειρήσεις που θα δικαιούνται υπαγωγή στη σχετική ρύθμιση).   

Στο νησί μεταβαίνουν και εγκαθίστανται την Παρασκευή το πρωί κλιμάκια της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας (ΕΑΔ), 10μελες ειδικό κλιμάκιο της ΕΛΑΣ για εντατικοποίηση των ελέγχων τήρησης των μέτρων, καθώς και ειδικό κλιμάκιο του Λιμενικού Σώματος για τη πιστή εφαρμογή και επιτήρηση των μέτρων στους χώρους εποπτείας του.